Έκθεση φωτογραφίας και ποίησης «Στην Έρημο της Μνήμης»

Έκθεση φωτογραφίας και ποίησης «Στην Έρημο της Μνήμης»

Το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο- Καφέ, «Ποέτα» και το περιοδικό «Ένεκεν» παρουσιάζουν στην Θεσσαλονίκη την έκθεση φωτογραφίας και ποίησης «Στην Έρημο της Μνήμης».
Το  κοινό  εγχείρημα  του  φωτογράφου-φωτορεπόρτερ Δημήτρη Θεοδόση και του ποιητή  Ζαχαρία Στουφή  αφορά μια προσπάθεια  εισόδου τους στην πιο επικίνδυνη έρημο, την έρημο της μνήμης. Ελπίζοντας  να  εξέλθουν από εκεί  με όσο το δυνατόν λιγότερες  απώλειες, σωματικές και κυρίως ψυχικές, οι καλλιτέχνες, περιπλανώνται σε έναν κόσμο γιγάντιων αντιφάσεων, ιδεολογικών εγκλωβισμών και τσιμενταρισμένου φόβου. Με τις φωτογραφίες τους και τα κείμενά τους προσπαθούν να ξεκλειδώσουν τα λουκέτα  που βρίσκουν σπαρμένα παντού σε αυτό το οδοιπορικό.
 
Η δουλειά τους αυτή καταγράφηκε σε ένα λεύκωμα που εκδόθηκε τον Δεκέμβρη του 2014.
Η έκθεση θα γίνει στο Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο- Καφέ, «Ποέτα» Αριστοτέλους 34 Θεσσαλονίκη, δίπλα στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο και θα  διαρκέσει από Παρασκευή 16/10/2015 έως  και την Κυριακή 25/10/2015.
 
Για την έκθεση θα μιλήσουν το πρώτο βράδυ 16/10/2015 ο συγγραφέας Γιάννης Τσιτσίμης και ο ποιητής και διευθυντής του περιοδικού Ένεκεν, Γιώργος Γιαννόπουλος. 
Ώρα 8 το βράδυ.
 
«Είμαστε ό,τι θυμόμαστε και θυμόμαστε  κάτι λίγα από αυτά  που ζήσαμε και μάθαμε.
Είμαστε ό,τι δεν θυμόμαστε και δεν θυμόμαστε παρά λιγοστά, από όσα δεν ζήσαμε και δεν μάθαμε».
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως