Έκθεση Φωτογραφίας της Δανάης Τσίγκανου στο Metropolitan Hotel

Έκθεση Φωτογραφίας της Δανάης Τσίγκανου στο Metropolitan Hotel

H πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας της Δανάης-Μαρίας Τσίγκανου θα φιλοξενηθεί στο χώρο του ξενοδοχείου Metropolitan Hotel στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 15 Μαρτίου 2020.

Λίγα λόγια για την έκθεση:
Μετά από ένα εθελοντικό ταξίδι που πραγματοποίησε στο Νεπάλ το περασμένο χρόνο, η Δανάη γύρισε γεμάτη εικόνες και συναισθήματα τα οποία θέλησε να τα μεταφέρει μέσα από τις εικόνες της.
Για δεκαπέντε  μέρες βρέθηκε ανάμεσα σε ανθρώπους που προσπαθούν καθημερινά να βοηθήσουν την τοπική κοινότητα του χωριού Takure να ορθοποδήσει μετά τον καταστροφικό σεισμό του ?15.
Συνέβαλλε στην ανοικοδόμηση του χωριού με τη χρήση εναλλακτικών τρόπων δόμησης και πιο συγκεκριμένα στη δημιουργία ενός κτιρίου για την αποθήκευση καφέ του τοπικού συνεταιρισμού. Ενώ αποτύπωσε στον φακό της στιγμές και συναισθήματα από την εθελοντική προσπάθεια.
Οι εργασίες και οι προσπάθειες για να αποκτήσουν τα εφόδια αλλά και τα υλικά αγαθά οι άνθρωποι του Takure και της ευρύτερης περιοχής συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, με στόχο πάντα την ενδυνάμωση της κοινωνίας με τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσει να εξελιχθεί και ν? αναπτυχθεί.
Στόχος της Έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις περιοχές του πλανήτη που αντιμετωπίζουν ζωτικά προβλήματα.

Δανάη – Μαρία Τσίγκανου:
Η Δανάη είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Ξάνθη όπου σπούδαζε. Τώρα βρίσκεται στην Ολλανδία για την πρακτική της άσκηση στο αρχιτεκτονικό γραφείο «Studio Schaeffer» στη Χάγη.
Έχει μεγάλη αγάπη για τη φύση και τη φωτογραφία. Ασχολείται με διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες οι οποίες αποτελούν και πηγή έμπνευσή της. Η φωτογραφία γι? αυτήν είναι οι στιγμές και τα συναισθήματα, εξάλλου όπως λένε «μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις».

Έκθεση Φωτογραφίας  Δανάης Τσίγκανου
Takure: Symbolism and Life Impact
Ξενοδοχείο  Metropolitan Hotel
Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 65, Θεσσαλονίκη 546 42
Τηλ :  231 082 4221
Σάββατο 11 Ιανουαρίου έως Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως