Έκθεση ξυλογλυπτικής του Διονύση Τσαλίκη  στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς

Έκθεση ξυλογλυπτικής του Διονύση Τσαλίκη στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς

«Ζωντανεύοντας στο ξύλο μορφές και σχήματα» είναι ο τίτλος της έκθεσης ξυλογλυπτικής που φιλοξενείται στο Μουσείο Προσφύγων στην Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Ο δημιουργός Διονύσης Τσαλίκης συνδύασε δύο μεγάλες του αγάπες, τα μαθηματικά τα οποία διδάσκει και την ξυλογλυπτική. 
 
Ο κ. Τσαλίκης είναι μαθηματικός και καθηγητής Πληροφορικής τα τελευταία 24 χρόνια στο 2ο ΓΕΛ Νεάπολης. «Τον ελεύθερο χρόνο μου τον αφιερώνω στη χειροτεχνία. Αρχικά καταπιάστηκα με τον πηλό, αλλά γρήγορα αναζήτησα ένα πιο ??ζωντανό?? υλικό, το ξύλο, απομεινάρι θύμησης παιδικών χρόνων, όταν ως πρόσκοπος πειραματιζόμουν φτιάχνοντας κατασκευές με φλοιό πεύκου», λέει ο ίδιος. 
 
Παρακολούθησε μαθήματα στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου και αργότερα  στο σύλλογο «Βυζάντιο» με τον καταξιωμένο δάσκαλο Ανδρέα Τζανουδάκη. «Με άδεια του διευθυντή, μετέτρεψα μια αποθήκη του σχολείου σε εργαστήρι ξυλογλυπτικής. Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών προγραμμάτων δίδαξα στους μαθητές μου την τέχνη του ξύλου. Καταπιάστηκα με ποικίλα θέματα και στιλ, το  ανάγλυφο και το ολόγλυφο με διπλή πρόθεση, να αναδείξω από τη μια τη μορφή και το σχήμα σε ένα ασχημάτιστο ξύλο, και από την άλλη, ίσως λόγω της μαθηματικής μου ??διαστροφής?? να αποδώσω σε όγκο τις αποτυπωμένες στο μυαλό μου εικόνες», περιγράφει ο κ. Τσαλίκης.
 
Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Δημοτικής Ενότητας Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και πλήθος κόσμου. Φιλοξενείται στο Μουσείο Προσφύγων (οδός Έβρου, έναντι γηπέδου ΒΑΟ) και θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου. 
 
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 6-9 το απόγευμα, Σάββατο-Κυριακή 11-1 το μεσημέρι και 6-9 το απόγευμα.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως