Εκθεση στο λιμάνι: Η Μεγάλη Συνάντηση, Kρήτη - Μακεδονία, Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας

Εκθεση στο λιμάνι: Η Μεγάλη Συνάντηση, Kρήτη - Μακεδονία, Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας

“Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση, Kρήτη – Μακεδονία: Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας” είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Η Έκθεση, που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης, ταξιδεύει και στην Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας στην πόλη προϊόντα, μουσική, χορό, γαστρονομία, τοπικές ενδυμασίες, αρώματα και γεύσεις μέσα σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον.
 
Η έκθεση σύμφωνα με τους οργανωτές της στοχεύει στην ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο περιοχών και στην αντιπροσώπευση των Κρητικών προϊόντων από επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδας καθώς και στην αντιπροσώπευση προϊόντων που παράγονται στη βόρεια Ελλάδα από Κρήτες επιχειρηματίες.
 
Οι επισκέπτες θα μπορούν να γευθούν τα κρητικά προϊόντα, όπως λάδι, τυροκομικά, μέλι, παξιμάδι, αρτοσκευάσματα, γλυκά, κρασί, ρακί – τσικουδιά, ποτά, βότανα, καλλυντικά, απευθείας από τους παραγωγούς και μεταποιητές.
 
Θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, γαστρονομικού και μουσικοχορευτικού χαρακτήρα. Καθημερινά θα πραγματοποιούνται μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από συλλόγους και φορείς που έχουν την έδρα τους στη Θεσσαλονίκη όπως την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, τον Σύλλογο Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας, τον Σύλλογο Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης “Ιδαία Γη”, την Ένωση Κρητών Φοιτητών Θεσσαλονίκης και το Πολιτιστικό Σωματείο “Αγρίμια”.
 
Ακόμη, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης σήμερα Σάββατο 31 Οκτωβρίου, θα παρουσιάσει “Μαθήματα Κρητικής Μαγειρικής” και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει μεγάλη εκδήλωση με τίτλο “Η Γαστρονομία της Κρήτης”, με την παρασκευή και παρουσίαση πλούσιων εδεσμάτων, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι.
 
Στόχος των παραπάνω εκδηλώσεων είναι η διάδοση της Κρητικής διατροφής, που οι ευεργετικές της ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αναγνωριστεί από την επιστημονική κοινότητα.
 
info
Λιμάνι – θέση Κατάρτι
“Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση, Kρήτη – Μακεδονία: Ανοίγουμε δρόμους συνεργασίας”
Προιόντα – Γεύσεις – Υπηρεσίες – Πολιτισμός
Η είσοδος  είναι ελεύθερη για το κοινό
Διάρκεια 30 Οκτωβρίου  έως 5 Νοεμβρίου
ωράριο λειτουργίας: πρωί 10:00 – 14:30 και  απόγευμα  17:30 – 21:00 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως