Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Ζάρρα στο Μουσείο Προσφύγων  της Πολιτιστικής Γειτονιάς του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Ζάρρα στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Η Ελλάδα συναντά τη Ζάμπια

Η Ελλάδα ταξιδεύει στη Ζάμπια, και η Ζάμπια συναντά την Ελλάδα μέσα από τις εικόνες! Και… ηθικός και φυσικός αυτουργός αυτού του ξεχωριστού διαλόγου είναι ο ζωγράφος-καλλιτέχνης Νίκος Ζάρρας, ο οποίος με το πινέλο του δημιουργεί και αποτυπώνει στον καμβά εικόνες από την καθημερινότητα, την ιστορία και τον πολιτισμό των δυο χωρών.
 
Πλούσιο και αντιπροσωπευτικό δείγμα του καλλιτέχνη μπορούν να γνωρίσουν και να απολαύσουν οι φιλότεχνοι, και όχι μόνο, κατά τη διάρκεια της έκθεσης του Έλληνα ζωγράφου. Αυτή πραγματοποιείται στην αίθουσα του Μουσείου Προσφύγων στην Πολιτιστική Γειτονιά (πάρκο Ελπίδος, Συκιές). Και η εκδήλωση αυτή ουσιαστικά ανοίγει το νέο κύκλο δράσης και δημιουργίας του μεγάλου χώρου τέχνης και πολιτισμού που λειτουργεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στον Τομέα Έβρου, υπό τη σκέπη των Βυζαντινών Τειχών.
 
Ο Νίκος Ζάρρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Συκιές και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Ζάμπια. Όπως σημειώνει η  δημοσιογράφος Ρένα Ακριτίδου, «είναι ένας πολυσύνθετος και ανήσυχος δημιουργός, και αυτοδίδακτος από πεποίθηση. Δωρικά αυστηρός, χαράζει το μοναχικό του δρόμο εδώ και χρόνια, παλεύοντας να υποτάξει χρώματα και υλικά. Η ζεστασιά των υλικών, η δύναμη της κίνησης, κυρίως στις απρόσωπες μορφές και τα καθαρά μαύρα μάτια, είναι ορισμένα χαρακτηριστικά των ζωγραφικών του δημιουργιών. Μεγάλη του αγάπη το γυαλί, στο οποίο έδωσε και συνεχίζει με την ίδια ένταση άπειρα σχήματα και χρώματα». 
 
Η έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας τίμησαν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχειρήσεις Υπηρεσιών Δημήτρης Απατσίδης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι,  και την οποία «έντυσε»  μουσικά ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, θα παραμείνει ανοικτή έως και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Λειτουργεί, δε, από τις 6 μ.μ.-9 μ.μ., με τον δημιουργό να αναλαμβάνει ο ίδιος τη ξενάγηση των επισκεπτών.
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως