Έκθεση: Ανα- κύκλωση | ΔΕΘ – HELEXPO

Η 1ης Διεθνής Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία, FORWARD GREEN, θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 15 της ΔΕΘ – HELEXPO. Στη διάρκειά της θα παρουσιαστεί η έκθεση «ΑΝΑ – ΚΥΚΛΩΣΗ», με συμμετοχές 5 πολύ σημαντικών καλλιτεχνών της νεότερης γενιάς με έργα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Συμμετέχουν: Αμελαδιώτης Δημήτρης, Καπετάνου Αλέξανδρος, Μιχαλόπουλος Γιώργος, Μπάλας Φώτιος, Πεχλιβανίδου Σοφία.

Καπετάνου Αλέξανδρος

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Gallery Lola Nikolaou και την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Art-Thessaloniki International Fair, Παντελής Τσάτσης.

Μπάλας Φώτιος

Διανύοντας την Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, γίνεται ολοένα και πιο αισθητή η ανάγκη για ευαισθητοποίηση του κοινού με τον πλανήτη. Καθημερινά, γίνονται εμφανείς οι επιπτώσεις των ανθρώπινων ενεργειών στο φυσικό περιβάλλον με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί μια διαδικασία που επιτείνεται μέρα με τη μέρα. Σε πολλά σημεία του πλανήτη, οι επιπτώσεις έχουν ξεκινήσει να επηρεάζουν τη ζωή των έμβιων όντων και σύμφωνα με έρευνες ως το 2050 η εικόνα του πλανήτη θα έχει αλλάξει αρκετά από αυτή που γνωρίζουμε σήμερα. Με γνώμονα την πρόληψη και τη λήψη μέτρων που περιορίζουν την επερχόμενη κατάσταση, τα τελευταία χρόνια γίνονται προτάσεις ενίσχυσης της βιωσιμότητας και της αειφορίας γεγονός που αποτελεί αναγκαιότητα του σύγχρονου κόσμου.

Αμελαδιώτης Δημήτρης

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, η 1ης Διεθνής Έκθεση για την Κυκλική Οικονομία, FORWARD GREEN αποσκοπεί στο να προβάλλει την ανάγκη νέων καλλιτεχνών να εκφράσουν μέσω των έργων τους τις προσωπικές τους ανησυχίες για τη κλιματική αλλαγή. Κάθε έργο αποτελεί και μία πρόταση με υλικά επαναχρησιμοποιούμενα που τίθενται σε ένα νέο καλλιτεχνικό πλαίσιο και αποκτούν ένα νέο ρόλο.

Πεχλιβανίδου Σοφία

► Info

«ΑΝΑ – ΚΥΚΛΩΣΗ»
8.6.2023 – 10.6.2023
Περίπτερο 15, ΔΕΘ – HELEXPO
Gallery LOLA NIKOLAOU, 52 Tsimiski str. T.+30 2310 240416
7thArt-Thessaloniki.Fair(23-26/11/2023),TIF/HELEXPO, Π.Τσάτσης, T.+30 6946 907708


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως