Μονή Βλατάδων

Έκθεση φωτογραφίας «Ίμβρος, Νήσσος Πεφιλημένη» στη Μονή Βλατάδων

Η Έκθεση Φωτογραφίας που διοργανώνει στη Μισιρλόγλειο Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μονής Βλατάδων η Βυζαντινή Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την ομώνυμη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή, αποτελεί ένα τιμητικό αφιέρωμα στην 30ετή Πρωθιεραρχία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

«Ίμβρος, Νήσσος Πεφιλημένη»

Η Έκθεση, εμπνευσμένη από την γενέτειρα του Οικουμενικού Πατριάρχη και με τον τίτλο «Ίμβρος, Νήσσος Πεφιλημένη», αναπτύσσεται μέσα από 130 φωτογραφίες που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές των: Κωνσταντίνου Τερψίδη, Νικολάου Μαγγίνα, Δημητρίου Παλαβίδη, Κωνσταντίνου Βάντσου, Μιχάλη Σακάτη και Βάσως Ξεινού.

Η ανάδειξη της ανθρώπινης πλευράς ενός χαρισματικού θρησκευτικού ηγέτη που δεν λησμόνησε ποτέ το Ομηρικό «ουδέν γλύκιον της πατρίδος», όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει ο άνθρωπος που άοκνα εργάστηκε για την πραγμάτωση της συγκεκριμένης Έκθεσης, ο εκπαιδευτικός και ερασιτέχνης φωτογράφος Κωνσταντίνος Τερψίδης, αποτελεί την ειδοποιό διαφορά της εν λόγω Έκθεσης από άλλες παρόμοιες του είδους.

Η αγάπη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη για το νησί της καρδιάς του, έκδηλη στο βλέμμα και στην γλυκύτητα ενός χαμόγελου που με μοναδικό τρόπο συλλαμβάνει ο φωτογραφικός φακός ανθρώπων που ακολούθησαν με αγάπη εκείνον.., όπως ο αείμνηστος φωτογράφος και πολύτιμος φίλος του, Νίκος Μαγγίνας, αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο μιας Έκθεσης

Την Έκθεση θα χαιρετίσει και θα εγκαινιάσει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος
Φωτογραφία άρθρου: Stolbovsky

► Info

Ιερά Μονή Βλατάδων
Έκθεση Φωτογραφίας Ίμβρος, Νήσσος Πεφιλημένη
Μισιρλόγλειο Βιβλιοθήκη
Επίσημη έναρξη για το ευρώ κοινό Πέμπτη, 26 Μαΐου στις 11:00 π.μ
Διάρκεια της έκθεσης  26/5/2022 – 26/6/2022
Καθημερινά (Δευτέρα έως Κυριακή)
9:00-12:00 και 18:00-20:00.

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως