Ματ συγκρουονται με διαδηλωτες

Έκθεση φωτογραφίας PRESS_photostories 2023

Έκθεση φωτογραφίας από φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους ##PRESS_photostories 2023 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13).

Η επιλογή των φωτογραφιών που συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση έγινε με «τυφλό» διαγωνισμό: Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής παρέλαβαν το σύνολο των φωτογραφιών χωρίς κανένα στοιχείο ταυτότητας και κλήθηκαν να ψηφίσουν, ξεχωριστά ο καθένας, ποιες προκρίνουν να εκτεθούν. Οι ψήφοι συγκεντρώθηκαν και ομαδοποιήθηκαν, σχηματίζοντας ένα σώμα φωτογραφιών που καταρχάς προκρίθηκαν. Κατόπιν, σε διαδικτυακή συνεδρίαση, η επιτροπή διέτρεξε το σχηματισμένο αυτό σύνολο, οριστικοποίησε τη σύνθεσή του ανά κατηγορία και επέλεξε ποιες φωτογραφίες θα βραβευτούν. Στη διάρκεια των εγκαινίων οι φωτορεπόρτερ που διακρίθηκαν παρέλαβαν τα βραβεία τους.

Πενήντα δύο φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι υπέβαλαν στον διαγωνισμό που προκήρυξε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης περισσότερες από 414 φωτογραφίες με πεδίο αναφοράς ολόκληρη την Ελλάδα, ενταγμένες στις θεματικές κατηγορίες: 1. Πολιτική, 2. Κοινωνία, 3. Πολιτισμός (τέχνες, επιστήμες, τεχνολογία), 4. Αθλητισμός, 5. Κλιματική Κρίση και 6. Φωτογραφίες με χρήση Drone.

Τα βραβεία αναλυτικά


 • ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία Κλιματική Κρίση Δημήτρης Τοσίδης / ΑΠΕ-ΜΠΕ
  Πλαστικό απόρριμμα διακρίνεται στη θάλασσα κοντά στη περιοχή Πλατύ Λήμνου, 8.8.2022.
 • ΕΠΑΙΝΟΣ στην κατηγορία Κλιματική Κρίση Σωτήρης Δημητρόπουλος
  Γυναίκα οδηγός επιστρέφει στο αποκλεισμένο από τα χιόνια αυτοκίνητό της στην Αττική οδό, κουβαλώντας νερό και τροφή για την ίδια και τα παιδιά, 24.1.2022.

 • ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία Φωτογραφίες με χρήση Drone Σάκης Γιούμπασης
  Εναέρια λήψη των καμένων δέντρων και ενός μέρος πράσινου στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, 30.6.2022
 • ΕΠΑΙΝΟΣ στην κατηγορία Φωτογραφίες με χρήση Drone Θωμάς ΓιωτόπουλοςΠαγωμένη λίμνη στην τοποθεσία Αρρένες στον Γράμμο, 29.12.2022

► Info

Έκθεση ##PRESS_photostories 2023
Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης (Αγγελάκη 13).

📆 Η έκθεση θα λειτουργεί ως τις 3 Μαΐου 2023 με το ακόλουθο ωράριο:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-19:00
Δευτέρα, Τετάρτη 10:00-17.00
Σάββατο 10:00-14:00


 • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή.


 • ΟΛΑ όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως