Έκθεση φωτογραφίας «Τοπιογραφίες»

Έκθεση φωτογραφίας των μελών των Φωτογραφικών Ομάδων «Φωτοπόροι» και «Φ»

Εκθέσεις φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Τοπιογραφίες» των μελών των Φωτογραφικών Ομάδων «Φωτοπόροι» και «Φ» θα πραγματοποιηθεί στη Chalkos Gallery, από τις 23 Μαΐου ως τις 9 Ιουνίου 2023. Η έκθεση περιλαμβάνει 73 φωτογραφίες, από 39 μέλη των ομάδων. Οι φωτογραφίες έχουν διάσταση 30Χ45cm με λευκό περιθώριο και είναι επικολλημένες σε kfix. Είναι όλες υπογεγραμμένες και πωλούνται με ενιαία τιμή 50 ευρώ ανά φωτογραφία. Τα έσοδα των πωλήσεων να διατεθούν εξ ολοκλήρου για την υποστήριξη της Chalkos Gallery.

Δέσποινα Αποστολίδου, Γιώργος Βλάχος, Δημητρης Γκεσούλης, Σίσσυ Δάβρη, Ευαγγελία Δουρβαδάνη, Έφη Ζερμπούλη, Μάρθα Θεοδωρίδου, Αναστασία Ιορδάνου, Θώμη Καλημέρη, Δημήτρης Κανονίδης, Στέλιος Κουγιουμτζης, Απόστολος Κούκης, Κούλης Κουλαξίδης, Γιώτα Κυρατζάκου, Γιάννης Κωνσταντούδης, Βασιλική Λαμπροπούλου, Δημήτρης Μεταξάς, Αναστασία Μιχαήλογλου, Σωτήρης Moυσλόπουλος, Γιώργος Μπαρμπατσούλης, Νέλη Οικονόμου, Ελένη Παναγιωτίδου, Χρήστος Παντελιάδης, Καίτη Παπαναούμ, Ανέστης Παρασκευόπουλος, Τρυφούλα Παυλίδου, Βασίλης Παυλόπουλος, Ελένη Ποπκιώση, Χρύσα Προύσαλη, Μαρία Σαμολαδά, Γιώργος Σέντης, Ηλίας Σεφερίδης, Μαρία Συριτζίδου, Τάσος Σχίζας, Νόπη Σωτηριάδου, Μυρτώ Τερζίδου, Γιώργος Τσιλιγκιρίδης, Πηνελόπη Τσομπανίδου, Iωάννης Τσούκαλης. Επιμέλεια: Τάσος Σχίζας


Η φωτογραφική ομάδα «Φωτοπόροι» του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου πρωτοσυστάθηκε τη δεκαετία του 1980 στον Δήμο, όπου και λειτούργησε για μερικά χρόνια. Επαναλειτουργεί από τον Οκτώβρη του 1996 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με δάσκαλο και συντονιστή τον Τάσο Σχίζα. Μετά από σταθερή και ενεργή πορεία πολλών χρόνων έχει εξελιχτεί σε μια σημαντική Λέσχη φωτογραφίας, που συμβάλει δυναμικά στα φωτογραφικά δρώμενα της πόλης. Παρουσιάζει συστηματικά ατομικές εκθέσεις των μελών της και ομαδικές θεματικές εκθέσεις – παραγωγές στη Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις της χώρας και στο εξωτερικό. Από το 2006 διοργάνωνε για τέσσερα χρόνια ένα φεστιβάλ φωτογραφίας με πολλές ατομικές εκθέσεις των μελών της στα Καφέ Μπαρ της Θεσσαλονίκης και από το 2010 διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η φωτογραφική ομάδα «Φ» αποτελεί μια δραστήρια ομάδα φωτογραφίας, που προέκυψε κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο από τον Τάσο Σχίζα, από τον Οκτώβριο του 2011 ως σήμερα. Αριθμεί αρκετά μέλη που παρακολουθούν τα διάφορα σεμινάρια, ενώ παράλληλα λειτουργεί Λέσχη φωτογραφίας με μηνιαίες συναντήσεις των μελών της. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ομαδικές εκθέσεις, ενώ μέλη της έχουν κάνει ατομικές εκθέσεις και έχουν συμμετάσχει σε άλλες ομαδικές εκθέσεις / παραγωγές. Διοργανώνει σε συνεργασία με άλλες ομάδες και φορείς το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

► Info

«Τοπιογραφίες»
Chalkos Gallery Ιουστινιανού 21, τηλ. 2310250956
Διάρκεια: 23 Μαΐου – 9 Ιουνίου 2023
Ωράριο λειτουργίας: Τρ. Τετ. Πεμ. Παρ.18:30-20:30, Σαβ. 11:00-14:00, Κυρ. Δευτ. κλειστά
Εγκαίνια: Τρίτη 23 Μαΐου 6:00 – 9:00 μ.μ.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/3220219228264196/

https://www.facebook.com/cugallerygr
Φωτογραφικό Είδωλο – Σεμινάρια φωτογραφίας: 2310 638447, http://www.photoeidolo.gr/seminaria.html


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή.


  • ΟΛΑ όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως