Έκθεση γλυπτών: Future Perfect

Το εικαστικό ταξίδι της αίθουσας τέχνης Metamorfosis ξαναρχίζει φιλοξενώντας την έκθεση γλυπτών Future Perfect του καλλιτέχνη Χρήστου Χατζηβασιλείου.

Ο ΧρήστοςΧατζηβασιλείου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη · Σπούδασε οργάνωση & διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας , fashion design στην σχολή Polimoda στην Φλωρεντία της Ιταλίας και είναι ιδρυτικό μέλος , σχεδιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρίας μαγιώ & εσωρούχων MED .

Ασχολήθηκε με το design , την γλυπτική και την ζωγραφική παρακολουθώντας για 4 χρόνια σεμινάρια και workshop στο ινστιτούτο les yper yper ενώ παράλληλα αφιέρωσε χρόνο στην μελέτη της τέχνης στα ονομαστά μουσεία των μεγάλων μητροπόλεων ανά τον κόσμο.
Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις και αρκετά από αυτά βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό .

Σύμφωνα με την ιστορικό τέχνης Δρ. Σάνια Παπά, που είναι και curator της έκθεσης « Ο Χρήστος Χατζηβασιλείου καλλιτέχνης «πολυμήχανος», (ζωγραφική, γλυπτική, design, σχέδιο μόδας) δεν χρησιμοποιεί τον μηχανισμό του εύκολου αναδιπλασιασμού των ειδώλων και της «ανακύκλωσης» των ιδεών αλλά διεκδικεί ελεύθερα και τολμηρά τους δικούς του τρόπους έρευνας και ουσιαστικής συμμετοχής σε ανοικτούς τόπους διαλόγου και επικοινωνίας. Ξεπερνά μια «απλοϊκή» υποκειμενικότητα, παρεμβάλλοντας έργο «στοχαστικό» πάνω στην ιστορική γνώση και στην ιστορία των μορφών της Τέχνης του 20ου και 21ου αιώνα. Γνωρίζει καλά ότι η καλλιτεχνική συνείδηση δεν αποτελεί παρά μια σχέση μας με τον κόσμο και με το ίδιο το ψυχολογικό υποκείμενο.

Στην παρούσα έκθεση Future Perfect συμπεριλαμβάνονται διαφορετικές ενότητες γλυπτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, κυρίως σε ανθρώπινη κλίμακα, ενισχύοντας τον διάλογο ανάμεσα στην γλυπτική και στην κατασκευή χώρου, ανάμεσα στο τοπίο και στην αρχιτεκτονική (Urban Visions) στο μόνιμο και στο εφήμερο»

► Info

Future Perfect Χρήστος Χατζηβασιλείου
Aίθουσα τέχνης Metamorfosis
Χρυσοστόμου Σμύρνης 11
Διάρκεια έκθεσης 9/5 – 6/6
Ωράριο Λειτουργίας
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 11:00-14:30 & 17:30-20:30
Σάββατο 11:00-15:30

Εγκαίνια Τρίτη 9 Μαΐου , ώρα 20:00


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως