Έκθεση: Κατάδυση στα άδυτα της ψυχής της Λιλίκας Αρνάκη

Έκθεση ζωγραφική «Κατάδυση στα άδυτα της ψυχής» με έργα της εικαστικού Λιλίκας Αρνάκη.

Η ζωγράφος της ψυχής έρχεται με μια ακόμη συγκλονιστική έκθεση να μας καθηλώσει μέσα από την ματιά και τα πινέλα της.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη- Πινακοθήκη Θέρμης.

 

Λιλίκα Αρνάκη – Εικαστικός:

Γεννήθηκα στην Κοκκινόγη Ελασσόνος Λαρίσης. Μεγάλωσα σε αγροτική οικογένεια. Πάντα εργάζομαι για τη λύση του προβλήματος αξιοποιώντας τα εκάστοτε δεδομένα.
Είμαι ο άνθρωπος του «Εγώ τι κάνω τώρα» ανεξαρτήτως των περιστάσεων. Πιστεύω στη δύναμη της αγάπης. Η αγάπη, η αγάπη για προσφορά ,η υπηρεσία για το σύνολο, η καλοσύνη, η συμπόνια και πάνω από όλα η αγάπη προς τον ίδιο μας τον εαυτό ” Είμαι ανήσυχο πνεύμα ,πράττω κατα το δαίμονα εαυτού (πράττω σύμφωνα με αυτό που η συνείδησή μου θεωρεί σωστο)”

Στο έργο μου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζομαι ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξω όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου. Πρόσωπα πορτραίτα ανδρικά και κυρίως γυναικεία προβάλλουν μέσα από ετερόκλητα υλικά καμένες εφημερίδες, χαρτομάζες, άμμος, κόσκινο, τσουβάλι, λαζάνια και περιοδικά που τα μετατρέπω σε γλυπτά, με την εξής δυνατότητα, αλλάζοντας σελίδα, να προβάλλεται άλλο έργο. Δεν περιορίζομαι στα απλά και επιφανειακά αλλά αναζητώ παράγοντες ρέουσας Ζωής ..από διαφοροποιήσεις ευαισθησίας. ” Στην απλότητα βρίσκεται η ομορφιά πέρα από τις λέξεις και τα συναισθήματα” . Οι σωστές αναλογίες και το βάθος, το φως και οι σκιές σ’ ένα πίνακα είναι περιορισμένα από τον χώρο και τον χρόνο, είναι παγιδευμένα στο όμορφο-άσχημο.Αλλά εκείνο που βρίσκεται πέρα από τις γραμμές και τα σχήματα, πέρα από την μάθηση και τη γνώση, είναι η ομορφιά της ουσίας.

Σπούδασα μηχανικός εργάστηκα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση . Η τέχνη της ζωγραφικής και της χαρακτικής είναι το πάθος μου.Είναι η βαλβίδα απελευθέρωσης των συναισθημάτων μου.

Δίδαξα Ελεύθερο Σχέδιο σε ΙΕΚ και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο έργο μου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανθρώπινη μορφή την οποία επεξεργάζομαι ποικιλότροπα προκειμένου να αναδείξω όχι μόνο τα εξωτερικά φυσιογνωμικά στοιχεία άλλα και τον εσωτερικό καλά κρυμμένο κόσμο του κάθε εικονιζόμενου.

Έχω στο ενεργητικό μου 10 ατομικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη και 52 ομαδικές εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα ,Μύκονο, Πάρο ,Αθήνα ,Χαλκιδική, Βόλο, Βέροια, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη , Έδεσσα,Πρέβεζα και Ηράκλειο Κρήτης.

Συμμετείχα στο 1ο Διεθνούς Διαγωνισμό Εικαστικών Αθήνα 2019

Συμμετείχα στην Κωνσταντινούπολη με Έλληνες και Τούρκους ποιητές 13/10/19 Συμμετείχα ART Θεσσαλονίκης 2018 Συμμετείχα στο παγκόσμιο κάλεσμα ζωγράφων και ποιητών ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2015 ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για δυο χρόνια έγραφα avecnews.gr
Έγραψα δύο βιβλία ” ΖΩ ΜΕ ΠΑΘΟΣ” και ” ΚΑΤΑΔΥΣΗ” το οποίο προτάθηκε απο τα Public ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018
Συμμετείχα ΑΤΤΆΛΕΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ και στο ΤΟΡΙΝΟ της ΙΤΑΛΙΑΣ στη Διεθνή Έκθεση MANUALMENTE 25-29-2014
Ζωγραφίζω ρούχα και τσάντες .

► Info

 

Έναρξη έκθεσης: Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023
Διάρκεια : 9 – 20 Ιανουαρίου
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή 09.00-21.00
Σάββατο 09:00-14:00
Χώρος: Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πινακοθήκη Θέρμης
Καπετάν Χάψα – Καραολή & Δημητρίου, Θέρμη
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310- 463423 ( 106 )


  • Το cityportal σας συνιστά πριν μεταβείτε σ έναν χώρο, να επικοινωνείτε μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρα και ώρα, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει ακύρωση, αλλαγή, ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ