Έκθεση κοστουμιών στο Ισλαχανέ

Ο σύλλογος Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας και ο Πολυχώρος Πολιτισμού Χαμιδιέ-Ισλαχανέ σας προσκαλούν στην έκθεση κοστουμιών, τα οποία παρουσιάστηκαν στην τελευταία μας εκδήλωση “νέα παραλία νέα πασαρέλα _7 “ με θέμα το “Ταξίδι” που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής και ήταν συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο των εργαστηρίων της Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων «Χαμιδιέ» που κατασκευάστηκε το 1902 και αποτελούσε τμήμα του οθωμανικού ορφανοτροφείου Ισλαχανέ. Από το 1992 το κτήριο μαζί με τον εξοπλισμό του, χαρακτηρίστηκε ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο». Σήμερα ο Πολυχώρος πολιτισμού «Χαμιδιέ-Ισλαχανέ» διαθέτει έκθεση που αφορά την ιστορία του μνημείου καθώς και της ευρύτερης ιστορικής περιοχής των ανατολικών τειχών. Ακόμη, φιλοξενεί περιοδικές πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκθέσεις.

Για δεύτερη χρονιά η έκθεση των Φίλων της Νέας Παραλίας συνδιαλέγεται με το οθωμανικό παρελθόν της πόλης μας. Αυτή τη φορά θα ταξιδέψει σε έναν χώρο γεμάτο από τις φωνές των μαθητών, τις μυρωδιές από το ξυλουργείο, το μηχανουργείο, το χυτήριο και το σιδηρουργείο της Σχολής Χαμιδιέ. Μια άλλη μορφή Τέχνης, αυτή της δημιουργίας ενδυμάτων από ανακυκλωμένα υλικά, έρχεται να μιλήσει με αφορμή το “Ταξίδι” στις μνήμες του παρελθόντος για τη σημασία της ανακύκλωσης, τη δεύτερη χρήση των άχρηστων υλικών, για το πώς η τέχνη μπορεί να δημιουργηθεί από κάτι φαινομενικά ασήμαντο.

Σας καλούμε να ξανοιχτούμε σε ένα συναρπαστικό κόσμο με δημιουργίες που έχουν μοναδικό κανόνα το “Ταξίδι” και να απολαύσετε το κάλλος, την επίπονη ακρίβεια, τον εκφραστικό τρόπο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, την κρυμμένη αρμονία, όλων αυτών των δημιουργιών.

► Info

Τα εγκαίνια θα γίνουν 09/06/2022 στις 19:00

Είσοδος Ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας :

Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00

Τετάρτη 10:00-20:00

Σάββατο, Κυριακή κλειστά

Ειδικά: Τετάρτη 15/06 10:00-21:00

Κυριακή 19/06 10:00-14:00 (Ξενάγηση από τους δημιουργούς)

Δευτέρα 20/06 10:00-21:00

Τρίτη 21/06 16:00-21:00

Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως