θέμα της αφίσας της έκθεσης

Έκθεση μαθητών της Β’ και Γ’ Λυκείου του Pinewood

Οι μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου του Pinewood (The American International School of Thessaloniki) εκθέτουν τα έργα τους στο κοινό, ως νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες στην έκθεση με τίτλο ‘critical minds’.

Τα έργα δημιουργήθηκαν από τους μαθητές στη διάρκεια του μαθήματος Εικαστικών Τεχνών του προγράμματος του Διεθνούς Απολυτηρίου (IΒ) των σχολικών ετών 2020-2022. Οι νέοι καλλιτέχνες έχουν εξερευνήσει μια ποικιλία θεμάτων και προκλήσεων προκειμένου να δημιουργήσουν έργα τέχνης πολλαπλών επιπέδων, ενώ πειραματίζονται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την ψηφιακή τέχνη, τη φωτογραφία και τη χαρακτική.

Τα θέματα που διερευνώνται σε αυτή την έκθεση ποικίλλουν πολύ, ωστόσο όλα απαιτούν από το κοινό να σκεφτεί κριτικά τα ζητήματα που διερεύνησαν οι μαθητές. Το κοινό καλείται να αναλογιστεί σύγχρονα θέματα σχετικά με το φύλο και την ταυτότητα, την εικόνα και την αποδοχή του σώματος, τις ψυχικές ασθένειες και την κακοποίηση, καθώς και θέματα όλου του φάσματος των συναισθημάτων. Στα εγκαίνια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 01 Απριλίου στις 18.00, οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα είναι διαθέσιμοι για μια ανοιχτή συζήτηση. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η εικαστικός και καθηγήτρια, Κωνσταντίνα Καπανίδου.

Ατζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, θέατρο, χορός, συναυλίες, Live, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παίδι, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ

► Info

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Cheap Art Pavilion F, της Helexpo στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει από τις 01 εώς και της 05 Απριλίου.

Ωράριο έκθεσης:
Σάββατο & Κυριακή 11:00 – 20:00
Δευτέρα & Τρίτη 13:00 – 20:00

Πληροφορίες
Χρυσή Θεοδωρίδου
theodoridou@pinewood.gr

Παλιά Επαγγέλματα – Εικόνες από την καθημερινότητα μιας άλλης Θεσσαλονίκης

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως