Έκθεση: «Τοπιογραφίες» | Η Πόλη Αλλιώς

Εκθέσεις τέχνης Θεσσαλονίκη: Έκθεση φωτογραφίας «Τοπιογραφίες» των Τηλέμαχου Γαροφαλλίδη και Μένης Σεϊρίδου


Η δημοτική παράταξη “Η Πόλη Αλλιώς” με χαρά φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Τοπιογραφίες” των Τηλέμαχου Γαροφαλλίδη και Μένης Σεϊρίδου, στο Στέκι της Πόλης Αλλιώς.

Στην έκθεση παρουσιάζονται εικόνες από την Βόρεια Πιερία και την Κερκίνη, περιοχές αμφότερες απείρου φυσικού κάλλους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ και αποτελεί κομμάτι του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Natura 2000».

Οι φωτογραφίες των δύο δημιουργών αποτυπώνουν με ζωντάνια το τοπίο και προκαλούν δυνατά συναισθήματα. Στα έργα τους Τέχνη και Φύση γίνονται ένα ενιαίο σύνολο που οδηγεί με δωρικότητα στην ουσία και στην πληρότητα. Μια πληρότητα ψυχική που γίνεται όλο και πιο άπιαστη και δυσεύρετη, όσο γύρω μας συντελείται η καταστροφή της Φύσης και του Πολιτισμού και όλα μοιάζουν να αποδομούνται.

Παρόλα αυτά, η ελπίδα για έναν κόσμο πιο όμορφο είναι το μήνυμα αυτής της φωτογραφικής ματιάς. Και υπάρχει ελπίδα όσο οι άνθρωποι αγωνίζονται και δεν παραδίνονται. Άλλωστε στην δημοτική παράταξη Η Πόλη Αλλιώς, μέλη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της οποίας είναι και οι δύο δημιουργοί – φωτογράφοι, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να νικήσουμε.

Τηλέμαχος Γαροφαλλίδης

Ο Τηλέμαχος Γαροφαλλίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου δραστηριοποιείται ως επαγγελματίας φωτογράφος από το 1991 . Σπούδασε φωτογραφία και εικονοληψία. Έχει μεταπτυχιακό στην ψηφιακή φωτογραφία και την επεξεργασία εικόνας, ενώ είναι πιστοποιημένος ψηφιακός φωτογράφος από το 2005. Ασχολείται με την εφαρμοσμένη και καλλιτεχνική φωτογραφία και έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς φωτογραφίας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει στο ενεργητικό του πέντε ατομικές και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα κι Αμερική. Φωτογραφίες του δημοσιεύονται κατά καιρούς σε περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο. Δίδαξε φωτογραφία σε ΙΕΚ και σε σχολή του εξωτερικού ως ειδικός συνεργάτης.

Μένη Σεϊρίδου

Η Μένη Σεϊρίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε, κατοικεί και εργάζεται στο Δήμο Νεάπολης Συκεών. Σπούδασε «Διοίκηση Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και «Τέχνη της φωτογραφίας» στο ΙΕΚ Esp, με υποτροφία.

Έχει ασχοληθεί συστηματικά με τη φωτογραφία την τελευταία δεκαετία, συμμετείχε σε εκθέσεις- φεστιβάλ φωτογραφίας, ενώ έργα της έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εργασίες της έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις, οι οποίες έχουν φιλοξενηθεί, μεταξύ άλλων και στο Στέκι της Πόλης Αλλιώς, και έχει εκδώσει τρία φωτογραφικά βιβλία, ενώ συμμετείχε και σε αρκετές συλλογικές εκδόσεις.

Τέλος, έχει ασχοληθεί με την οργάνωση – επιμέλεια πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που αφορούν την τέχνη και το περιβάλλον στην Θεσσαλονίκη και την Πιερία.

* Τα έσοδα από την πώληση των φωτογραφιών θα δοθούν για την ενίσχυση της Πόλης Αλλιώς

► Info

Εγκαίνια: Πέμπτη 13/9/23 στις 7:30 μμ
Τόπος: Το Στέκι της Πόλης Αλλιώς
Διάρκεια: 13/9 ως 24/9
Ώρες λειτουργίας: 7:00 με 9:00 μμ καθημερινά
mail: i.poli.alliws.dimotikikinisi@gmail.com
Τηλέφωνο: 6948102510


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως