Εκτός Εθνικού Θεάτρου ο Λιβαθινός

Πριν λίγο καιρό είδε το φως μια επιστολή των Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου που έκαναν λόγο για κακοποιητικές συμπεριφορές από καθηγητές τους.

Στην επιστολή ανάμεσα σε άλλα έγραφαν:

«Εμείς οι ίδιες και οι ίδιοι, άλλες περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι ευτυχώς καθόλου, έχουμε βιώσει αντίστοιχα περιστατικά – τα οποία δυστυχώς δεν έχουμε μπορέσει να αρθρώσουμε λόγω φόβου μήπως εμείς κάτι δεν καταλάβαμε καλά και μήπως μελλοντικά στιγματιστούμε. Αυτό που έγινε μας δίνει ελπίδα ότι κάτι αλλάζει: η ”άγνοια” ενός νέου φοιτητή δεν μπορεί να δίνει πάτημα σε διδάσκοντες να συμπεριφέρονται ως αυθεντίες, κακοποιητικές συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές ως μέθοδοι εκπαίδευσης ή ως τεχνικές εξάσκησης νέων δημιουργών. Η βία είναι βία».

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση καθηγητών και της διευθύντριας της Σχολής Δηώς Καγκελάρη που ζήτησαν να γίνουν οι σχετικές διευκρινίσεις ώστε να μην υπάρχει κανένα «σύννεφο» δυσπιστίας και πέπλο σιωπής στα ζητήματα που αφορούν τη σχολή. Οι σπουδαστές του τμήματος υποκριτικής οι οποίοι συνεργάζονται στενά με τμήματα σκηνοθεσίας και αυτό που διδάσκει ο Στάθης Λιβαθινός τον κατηγόρησαν για αυταρχική, προσβλητική συμπεριφορά και τη δημιουργία κλίματος φόβου.

Τί αναφέρει για την παραίτηση η Διευθύντρια της Σχολής

Μετά από αυτό το zoom στο οποίο οι σπουδαστές έκαναν ανοιχτά τις καταγγελίες τους, ζητήθηκε η παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της LIFO πρόκειται να την υποβάλει την Τρίτη (02/03). Η LIFO επικοινώνησε με την Διευθύντρια της Σχολής κ. Δηώ Καγκελάρη που έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Ο Στάθης Λιβαθινός δεν έχει υποβάλει ακόμα την παραίτησή του, θα την υποβάλει αύριο το πρωί. Στην παραίτηση οδηγείται μετά από καταγγελίες των σπουδαστών για αυταρχική συμπεριφορά. Η διάσταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των σπουδαστών και του κ. Λιβαθινού είναι αγεφύρωτη. Η Σχολή συνεχίζει τη λειτουργία της με διαφάνεια και σεβασμό προς τους καθηγητές και τους σπουδαστές και με ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου» είπε η κ. Καγκελάρη.

Πηγή:lifo.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως