{ Εκδηλώσεις }

Ελ Αλαμέιν: Γιορτάστηκε η 78η επέτειος από την μάχη του Ελ Αλαμέιν

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Έλληνας Πρέσβης του Καϊρου κ. Νίκος Γαριλίδης


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Ελ Αλαμέιν: Γιορτάστηκε η 78η επέτειος από την μάχη του Ελ Αλαμέιν

Εορτάσθηκε φέτος η 78η Επέτειος από τη Μάχη του Ελ Αλαμέιν, στο ελληνικό μνημείο που στέκει στην καρδιά της ερήμου. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Έλληνας Πρέσβης του Καϊρου, κ. Νίκος Γαριλίδης.

Με αυστηρά μέτρα για τoν περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, εορτάσθηκε φέτος η 78η Επέτειος από τη Μάχη του Ελ Αλαμέιν. Στο Ελληνικό μνημείο που στέκει στην καρδιά της ερήμου, εκεί όπου νέοι πολέμησαν και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα ύψιστα ιδανικά της ειρήνης και της ελευθερίας οι Έλληνες του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας θυμήθηκαν και τίμησαν τους αγωνιστές.
Εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, μαζί με εκπροσώπους μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα Ελληνικά Σχολεία απότισαν φόρο τιμής σε αγωνιστές και πεσόντες.
 
Στην εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2020, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β? εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, την Ελληνική Κυβέρνηση, εκπροσώπησε, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ν. Γαριλίδης και ο  Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο Πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Γεώργιος Χατζής, οι οποίοι κατέθεσαν και στεφάνι.
Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Σύμβουλος Β΄ Πρεσβείας κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.
 Δάφνινο στεφάνι στο Ελληνικό Στρατιωτικό Μνημείο κατέθεσε και ο Κοινοτικός Επίτροπος κ. Ανδρέας Γιόσρι. Την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας εκπροσώπησε ο κ. Γιάννης Σιώκας.
 
Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά την επιμνημόσυνη δέηση ενώ λίγο αργότερα δέος κατέκλυσε τους παρεβρισκομένους όταν έψαλαν τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδας και Αιγύπτου.
 
Πηγή: ekkairo

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ