Ελβετία: Η Κυβέρνηση απορρίπτει ευγενικά δωρεές υγειονομικού υλικού λόγω επάρκειας. Το παράδειγμα του  Aldi Swiss

Ελβετία: Η Κυβέρνηση απορρίπτει ευγενικά δωρεές υγειονομικού υλικού λόγω επάρκειας. Το παράδειγμα του Aldi Swiss

Από εχθές Πέμπτη 23 Απριλίου, το Aldi Switzerland  πουλάει μάσκες υγιεινής για την προφύλαξη απο τον νέο κορωνοϊό και την ασθένεια covid-19.
Η εταιρεία έβαλε στα ράφια της,  πάνω από δύο εκατομμύρια μάσκες σε τιμή κόστους σε διαφορετικά μεγέθη συσκευασίας. 
Η ανάγκη για μάσκες μίας χρήσης αυξάνεται καθημερινά στην Ελβετία. Η χώρα με πληθυσμό περίπου 8.600.000,  έχει 28. 677 κρούσματα και 1309  νεκρούς σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία. Η κυβέρνηση άρει σταδιακά το lockdown, καθώς από τις 27 του μηνός ανοίγουν σταδιακά ιατρικά κέντρα, κομμωτήρια κλπ ενώ από 11 Μαΐου σειρά παίρνουν τα σχολεία και τα καταστήματα χονδρικής και λιανικής. 
Η χρήση μάσκας για τη ”μετά καραντίνας” περίοδο, δεν θα είναι υποχρεωτική απλά συστήνεται η χρήση της σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς. Ωστόσο, πολλές εταιρείες μετατρέπουν τις παραγωγές τους ή προσπαθούν να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση με άλλους τρόπους.
Στο πλαίσιο της Κοινωνικής της Πολιτικής, η  Aldi Swiss, πριν προβεί στην απευθείας πώλησή τους, σε τιμές κόστους, ώστε να είναι εύκολα προσφάσιμες από όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, επικοινώνησε με την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση  και με τους εκπροσώπους των καντονίων, με αποκλειστικό σκοπό τη δωρεά τους στο κράτος σε περιπτωση που πρέπει να καλυφτούν ανάγκες υγειονομικού υλικού. 
Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ελβετίας, αφού ευχαρίστησε την εταιρία για τη προσφορά της, ενημέρωσε οτι έχει μεριμνήσει ήδη και διαθέτει επάρκεια μασκών για την κάλυψη όλων των αναγκών στη χώρα.
Ενδεικτικά, το πακέτο με δέκα μάσκες  είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα και κοστίζει 6.85 ευρώ (7.20 CHF ).   Το πακέτο των 50 τεμαχίων κοστίζει 47,00 ευρώ  (49,50 CHF).
 
Χ.Α

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως