Ελλάδα - Βραζιλία σημαίες

Ελλάδα - Βραζιλία: Συμφωνία σε άμυνα, αεροπορία, τουρισμό

Τρεις διμερείς συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βραζιλίας υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Δένδιας και Μάουρο Βιεϊρά, αντίστοιχα, κατά τη συνάντησή τους στην Μπραζίλια. Η πρώτη αφορά τη συμφωνία – πλαίσιο συνεργασίας σε αμυντικά θέματα. Επίσης, υπέγραψαν συμφωνία αεροπορικών υπηρεσιών και μνημόνιο για τουριστική συνεργασία.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών βρέθηκε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βραζιλίας και εντός των διεθνών οργανισμών. Ειδικότερα, στην ατζέντα βρέθηκαν η οικονομία, οι επενδύσεις, ο πολιτισμός και το περιβάλλον, καθώς και η 9η Διάσκεψη «Our Ocean Conference 2024» που θα φιλοξενηθεί από την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης του Νίκου Δένδια, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας του σε έξι χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής, ξεκίνησε με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Βραζιλίας, Σταύρο Κυριόπουλο, και την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αγίου Παύλου, Κατερίνα Ντάρις (Caterina Daris), που πραγματοποιήθηκε στην ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια.

Ακόμα, ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφτηκε τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Μπραζίλια, που ανήκει στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της πρωτεούσας της Βραζιλίας, προστατευόμενη από την UNESCO.


Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 | Φωτογραφία από το depositphotos.com

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως