Ελλείψεις σε φάρμακα καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης

Ελλείψεις σε φάρμακα καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης

Tο σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την έλλειψη συγκεκριμένων αντικαρκινικών χημικοθεραπευτικών φαρμάκων από το νοσοκομειακό φαρμακείο του νοσοκομείου.
 
Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι.
 
“Οι ελλείψεις αυτές βάζουν σε ταλαιπωρία αρρώστους και συγγενείς οι οποίοι καλούνται να αναζητήσουν τα φάρμακα που τους λείπουν για τη θεραπεία τους σε εξωτερικά φαρμακεία της πόλης μας”. “Δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να απευθυνθούν σε φαρμακεία της Αθήνας, ακόμα και του εξωτερικού” και προσθέτουν “Οι ελλείψεις σε φάρμακα στο φαρμακείο του νοσοκομείου μας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, της λογικής “εσόδων – εξόδων” με την οποία ελέγχονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, την πολιτική που θέλει το φάρμακο να είναι εμπόρευμα που πωλείται και αγοράζεται”.
 
Το σωματείο εργαζομένων στο ΑΝΘ Θεαγένειο καλεί τους υπευθύνους, από όποια θέση κατέχουν, να απαντήσουν συγκεκριμένα για τα σκευάσματα etoposide και vincristine και να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα, διαθέτοντας όλα τα αναγκαία φάρμακα για τους ασθενείς μας μέσω του νοσοκομειακού φαρμακείου.