«Ελληνική πίτα» μια νέα γευστική πρόταση από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

«Ελληνική πίτα» μια νέα γευστική πρόταση από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

Ο εκδοτικός Οργανισμός Μαλλιάρης-Παιδεία κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα καινούργιο βιβλίο μαγειρικής με τίτλο «Ελληνική πίτα». Είναι γραμμένο από την Κική Εμμανουηλίδου και στις σελίδες του θα βρείτε δεκάδες συνταγές που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Αρχικά η έκδοση περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές για την παρασκευή της ζύμης και το άνοιγμα των φύλλων, ενώ υπάρχει εκτενής παρουσίαση παραδοσιακών τεχνοτροπιών όπως είναι: τα «πιτάκια», ο «ήλιος», το «παραδοσιακό φύλλο», οι «γιοχάδες» ή τα «φυλλωτά» κτλ. Αλλά και οι προτάσεις για τη γέμιση είναι πολλές: τυριά, χόρτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ρύζι και θαλασσινά. Ο αναγνώστης θα βρει επίσης και άλλες κατηγορίες πίτας, όπως ξεσκέπαστες πίτες, πίτες γλυκίσματα, πιτάκια ή πιτούλες κ.ά.
Συνολικά παρουσιάζονται 80 παραδοσιακές και σύγχρονες πίτες, από τη στριφτή τυρόπιτα Μακεδονίας ως το ποντιακό περέκ, τη ρυζόπιτα Σερρών, τη βλάχικη κρεατόπιτα με πράσο, τη μελιτζανόπιτα Βέροιας, την κρεατόπιτα Θεσσαλίας με αρνίσια συκωταριά, τη χορτόπιτα Κρήτης με άγρια χόρτα και ελιές, τον πλαστό Θεσσαλίας, την πρασόπιτα Νάουσας, την παραδοσιακή χορτόπιτα Φλώρινας, τη μανιταρόπιτα Γρεβενών, την μπακαλιαρόπιτα, τα κυπριακά χαλουμοπιτάκια, τα καλτσούνια Κρήτης, τα πιροσκί με πατάτες, τις φλογέρες με παστουρμά και αβγά και πολλές άλλες.
Η ίδια η συγγραφέας αναφέρει στο προλογικό της σημείωμα: «Με το βιβλίο αυτό θα ήθελα να συμβάλλω ώστε να διασωθούν οι παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής πίτας. Τα αγνά υλικά, η άριστη ποιότητά τους και η φρεσκάδα τους είναι όλα αυτά που συντελούν σε ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Με φύλλο σπιτικό, με φύλλο κρούστας ή σφολιάτας, με γέμιση αλμυρή ή γλυκιά, καλοψημένη και τραγανή, είναι σίγουρα ένας γευστικός πειρασμός!»
Η μαγειρική είναι φαντασία, μεράκι, δημιουργικότητα. Μπείτε στην κουζίνα και δημιουργήστε! Την πρώτη φορά ίσως αποτύχετε, τη δεύτερη θα βελτιωθείτε, την τρίτη θα θριαμβεύσετε! Όλοι θα μιλούν για την πίτα σας…


Σχήμα: 17×25 cm
Σελίδες: 224
Τιμή: 18,80 €

Η Κική Εμμανουηλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σταυρό Βέροιας. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια γαστρονομίας και πήρε μέρος σε σημαντικά εργαστήρια γευσιγνωσίας σχετικά με την ελληνική και την ξένη κουζίνα, αλλά και τη ζαχαροπλαστική. Είναι μέλος της Ελληνικής Λέσχης Γαστρονομίας, του Διεθνούς Κινήματος Αργοφαγίας – Slow Food και της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας-Θράκης (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.).
Έχει γράψει βιβλία μαγειρικής και έχει επιμεληθεί πολλές εκδόσεις με ανάλογο περιεχόμενο: «Οι συνταγές της Κικής» (με 1.000 συνταγές), η σειρά βιβλίων με τίτλο «Νέες συνταγές Μεσογειακής διατροφής» των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία κ.ά.
Οι συνταγές της παρουσιάζονται από την ίδια σε εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ενώ δημοσιεύονται και σε περιοδικά της Θεσσαλονίκης.
Είναι λάτρης της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και οι αγαπημένες της πίτες είναι η πρασόπιτα, η σπανακόπιτα και το ποντιακό περέκ.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε