«Ελληνογαλλικές συζητήσεις της Θεσσαλονίκης»

«Ελληνογαλλικές συζητήσεις της Θεσσαλονίκης»

Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Θεσσαλονίκης καθώς και το Ευρωπαϊκό Συμβολαιογραφικό Ινστιτούτο I.R.E.N.E., στην αίθουσα Αλλατίνη –Dassaut, την Παρασκευή 10  Μαρτίου 2017, μια πολύ σημαντική όσο και επίκαιρη επιστημονική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό κληρονομικό δίκαιο. 
 
Από τις 17 Αυγούστου 2015 που τέθηκε σε ισχύ ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 650/2012 έγινε στο χώρο του κληρονομικού δικαίου, ειδικότερα των διατάξεων του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου, μια κοσμογονία. 
 
Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, με πρωτεργάτη την ευρωπαϊκή συμβολαιογραφία, ενημερώνουν τους εφαρμοστές του Δικαίου, Δικαστές, Συμβολαιογράφους, Δικηγόρους, αλλά και τους πολίτες, για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στα ζητήματα των διασυνοριακών κληρονομιών. 
 
Η Commission αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στην Ευρώπη έχουμε πλέον 450.000 διασυνοριακές κληρονομίες κατ? έτος, αριθμός εύλογος λόγω της μεγάλης κινητικότητας των Ευρωπαίων πολιτών αλλά και των κατοίκων τρίτων χωρών που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.
 
Εκλεκτοί ομιλητές πλαισιώνουν το επιστημονικό μέρος της εκδήλωσης κατά την οποία θα παρουσιαστεί επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο νέο βιβλίο που περιέχει το εθνικό κληρονομικό δίκαιο 42 ευρωπαϊκών χωρών, με τίτλο «Les successions en Europe – le droit national de 42 pays européens».
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
18.00: Χαιρετισμοί
– Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κος Philippe Ray, 
– H Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης, κα Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση,
 – H κα Σοφία Μουρατίδου, Επίτιμη Πρόεδρος του I.R.E.N.E. που συντονίζει και τη συζήτηση
18.30 – 20.00 Εισηγήσεις
 – Χάρης Παμπούκης, Καθηγητής Ι.Δ.Δ., Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Τομέα Διεθνών Σπουδών  
– Ευάγγελος Βασιλακάκης, Ι.Δ.Δ., Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
– κα Laure Bélanger, Γενική Διευθύντρια του Ιδρύματος Ηπειρωτικού Δικαίου
 – Thierry Vachon, Συμβολαιογράφος Παρισίων, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ηπειρωτικού Δικαίου (Fondation du Droit Continental) 
– Μαριάννα Παπακυριάκου, Συμβολαιογράφος Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της C.A.E. 
 
– Συζήτηση 
 
Θα υπάρχει απευθείας μετάφραση
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους φοιτητές
 
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡH
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως