{ Τελευταία νέα }

ΕΛΤΑ: Ακυρώνεται το τέλος των 15 ευρώ στα μικροδέματα από Κίνα

 

Κατηγορίες: Τελευταία νέα

ΕΛΤΑ: Ακυρώνεται το τέλος των 15 ευρώ στα μικροδέματα από ΚίναΕΛΤΑ: Ακυρώνεται το τέλος των 15 ευρώ στα μικροδέματα από Κίνα

Μετά από διευκρινιστική οδηγία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
 
Τέλος από τα ελληνικά ταχυδρομεία στο τέλος των 15 ευρώ που επέβαλαν στις αρχές του μήνα στα  τελωνιακώς «ελεύθερα αντικείμενα», στα δέματα δηλαδή που προέρχονταν από χώρες εκτός Ε.Ε, τα οποία είχαν κόστος κάτω από 22 ευρώ και τύγχαναν τελωνιακού ελέγχου.
 
Σύμφωνα με πρόσφατη διευκρινιστική οδηγία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ),  ΕΛΤΑ και τελωνεία δεσμεύονται να μην επιβάλλουν «χαράτσι» ύψους 15 ευρώ, βάζοντας τέλος στην αγωνία των καταναλωτών που αγοράζουν κυρίως μέσω διαδικτύου. 
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με ανακοίνωσή τους τονίζουν «ότι θα συνεχίσουν να μην επιβάλλουν καμία χρέωση στα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που φέρουν αυτοκόλλητο µε πράσινο χρώμα «Τελωνειακώς Ελεύθερο» ή αποτύπωµα σφραγίδας τελωνείου µε την αντίστοιχη ένδειξη.
 
Μετά την ακυρωτική απόφαση οι χρεώσεις για αγορές από τρίτες , εκτός ΕΕ, χώρες διαμορφώνονται ως εξής:
Για πακέτα αξίας 0-22 ευρώ δεν υπάρχουν τέλη εκτελωνισμού ακόμα κι αν τα πακέτα περάσουν από δειγματοληπτικό έλεγχο
Για πακέτα αξίας 22-150 ευρώ υπάρχουν τέλη εκτελωνισμού 15? + ΦΠΑ 24%
Για πακέτα αξίας άνω των 150 ευρώ υπάρχουν τέλη εκτελωνισμού 15 ευρώ-50 εύρω ανάλογα το κόστος του πακέτου, + ΦΠΑ 24% + Τελωνειακούς δασμούς.
     
 
 
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ