«Εμφύλιος - Εμφήλιος» ξέρεις τι γεύση έχει ο φόβος; | στο θέατρο Αμαλία

Η παράσταση «Εμφύλιος – Εμφήλιος» που ανεβαίνει στο θέατρο Αμαλία, είναι ένα έργο για τον εμφύλιο και τις πληγές που κληρονομήσαμε μέσα από τα μάτια τεσσάρων νέων ανθρώπων.

Σημεία της παράστασης

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Νίκου Βουδούρη και αποτελεί ταυτόχρονη και ιδιότυπη ανάγνωση της τραγωδίας της Αντιγόνης του Σοφοκλή.
(απόσπασμα από την παράσταση)

Τα τέρατα πεθαίνουν στο τέλος της νύχτας, αυτή είναι η μοίρα τους. Μα η κατάρα που με φοβίζει είναι πως κάθε νύχτα τέρατα γεννιούνται και καταλαμβάνουν σώματα ανθρώπων με ψυχή. Κι αυτοί οι άνθρωποι είναι καταδικασμένοι στην αιωνιότητα να πάρουν την επιλογή που ορίζει η μοίρα τους για χάριν των άλλων. Δεν μπορούν να αρνηθούν την επιλογή. Ξέρουν πως η άρνηση τους θα φέρει χειρότερα δεινά. Χωρίς τέρατα η νύχτα θα είναι μεγάλη, αιώνια, και θα κυριαρχεί. Χρειαζόμαστε τα τέρατα για να φοβόμαστε, να ελπίζουμε και να παλεύουμε για το φως της μέρας. Στα τέρατα αξίζει λίγη συγχώρεση, όχι γι αυτά αλλά για τις ψυχές που κάποτε ήταν. Τα τέρατα αυτά πάντα θα πεθαίνουν. Είναι τέρατα της ανάγκης και της συγκυρίας. Τα τέρατα αυτά φοράνε αλυσίδες.

Τα αφεντικά τους είναι αυτά που φοβάμαι πραγματικά.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί : Πολυξένη Αϊμαλιώτη ( Αντιγόνη ), Βασίλης Βασιλείου ( Ετεοκλής ), Έφη Κυροπούλου ( Αντιγόνη), Σάββας Τραπεζάνογλου ( Πολυνείκης)

Συνεργάτες:
Σοφία Νίνου – α’ βοηθός
Κωνσταντίνος Ρωμούδης – ΄β βοηθός
Θάλεια Καραγιάννη – γ’ βοηθός
Κωνσταντίνος Παμπούκης – Συγκριτική μελέτη για τον εμφύλιο
Πολυξένη Αϊμαλιώτη Μάσκες – Κατασκευές
Κωνσταντίνος Ρωμούδης – Photography by Konstantinos
Φωτογραφίες Παράστασης και βιντεολήψεις
Γιάννης Ασμάνης // skg_edi – Φωτογράφιση τελικών προβών
Σοφία Νίνου – Ψηφιακή υποστήριξη
Μάνος Καρανικόλας – Κινηματογράφηση / Επεξεργασία βίντεο
Δημήτρης Κολοβός – κείμενα για την παράταση
Τηλέμαχος Κοσμέτσας – κείμενα και σκίτσο για την παράσταση
Νίκος Βουδούρης – ελεύθερη απόδοση αποσπασμάτων από την
Αντιγόνη του Σοφοκλή
Μουσική για ένα ξεκούρδιστο πιάνο:: Νίκος Βουδούρης

Βιογραφικά ηθοποιών

Η Πολυξένη Αϊμαλιώτη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε το 2018 από την Ανώτερη Δραματική Σχολή “Ανδρέας Βουτσινάς” και έκτοτε συνεργάζεται με θεατρικές ομάδες της πόλης τόσο στο κομμάτι της υποκριτικής, όσο και σε αυτό της σκηνογραφίας.

Ο Βασίλης Βασιλείου γεννήθηκε στην Λάρνακα της Κύπρου το 1995, είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής σχολής “Ανδρέας Βουτσινάς”.

Τα τελευταία 3 χρόνια εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και ασχολείται με την συγγραφή θεατρικών έργων.

Η Έφη Κυροπούλου είναι Τελειόφοιτη του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία ( ΠΑΜΑΚ)
Παρακολούθησε 1 χρόνο το θεατρικό εργαστήρι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ( “Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν”) και 1 χρόνο τη θεατρική ομάδα “Πολυφωνικά αναλόγια” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ( “Ρυθμολογία Σαίξπηρ”)

Ο Σάββας Τραπεζάνογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ροντίδη (πρώτη χρονιά με υποτροφία). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αnimateur, Aerial Yoga, Performing και Ξυλοπόδαρα. Ως ηθοποιός συμμετείχε σε παιδικές παραστάσεις θιάσων της Θεσσαλονίκης (Θέατρο Αυλαία) (Παιδική Σκηνή Σύγχρονο Θέατρο Θεσσαλονίκης). Συμμετείχε σε κινηματογραφικές παραγωγές και σε εκδηλώσεις – φεστιβάλ ως animateur και performer. Τελευταία του συνεργασία ως ηθοποιός – performer, στον Πολυχώρο τέχνης Alte Fablon με την παράσταση ¨Κόκκινος Θάνατος¨ (ποίημα του Ε. Α. Πόε) σε σκηνοθεσία Διονύση Καραθανάση.

 

Info

Θέατρο Αμαλία
Παραστάσεις: Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Οκτωβρίου,
Ώρα 21.00
Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση 10€ Ταμείο 12€
Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου, ticketplus.gr
Ωράριο Λειτουργίας Ταμείου: 10.30 – 14.30 & 17.30-21.30
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310842509

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που συστήνει το Υπουργείο Υγείας. Οι εισερχόμενοι στο χώρο πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως