«Έμμα» & «Η Κυρία Ντάλογουεϊ» θα κάνουν στάση στη Θεσσαλονίκη

«Έμμα» & «Η Κυρία Ντάλογουεϊ» θα κάνουν στάση στη Θεσσαλονίκη

Από την Kart Productions, τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αυλαία.

Η Kart Productions (kartproductions.gr), εταιρεία διοργάνωσης και παραγωγής θεατρικών παραστάσεων, και όχι μόνο, επισκέπτεται αυτό το φθινόπωρο τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τις Όψεις Πολιτισμού, παρουσιάζοντας δύο από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές της περσινής θεατρικής περιόδου στην Αθήνα. Δύο παραστάσεις με εξαιρετικές κριτικές, η μία εκ των οποίων θα συνεχίσει την πορεία της για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας (Έμμα), θα κάνουν στάση τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αυλαία.

«Έμμα» & «Η Κυρία Ντάλογουεϊ», από την Kart Productions, τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αυλαία.

Η «Έμμα» της Μαρίας Πρωτόπαππα, διασκευή βασισμένη στο βιβλίο «Αναμνήσεις δι’ αλληλογραφίας» (εκδ. Ίκαρος, μτφρ. Μαρίας Παλαιολόγου),  που έγραψε η Κολομβιανή ζωγράφος Έμμα Ρέγιες μετά από προτροπή του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.
Ο θεατρικός κόσμος της «ΕΜΜΑ» απευθύνεται στις αισθήσεις, όχι στο νου. Είναι ένας πίνακας τρισδιάστατος ή ένα τραγούδι με πρόζα. Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού τεσσάρων χρόνων – ζωντανεύει την Κολομβία των αρχών του 20ου αιώνα, μέσα σε μια ατμόσφαιρα Λατινοαμερικάνικου μυστικισμού και Καθολικής αυστηρότητας.
«ΕΜΜΑ» στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ από 12-14 Οκτωβρίου 2018.

Η «Κυρία Ντάλογουεϊ», το εμβληματικό έργο της Βιρτζίνια Γουλφ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου με τη Φαίη Ξυλά, τη Στέλλα Αντύπα και την Κατερίνα Φωτιάδη. Μαζί τους επί σκηνής ο Λόλεκ, ο οποίος ερμηνεύει ζωντανά  την -σε δική του σύνθεση-μουσική της παράστασης.
Πρόκειται για την θεατρική μεταφορά στην Ελλάδα του γνωστού μυθιστορήματος που εκδόθηκε το 1925 και εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια μίας μέρας του Ιουνίου 1923 στο Λονδίνο. Το έργο διηγείται  την ιστορία της Κλαρίσσα Ντάλογουεϊ, μίας γυναίκας ανώτερης κοινωνικής τάξης η οποία αναμετράται με τον εσωτερικό της κόσμο προσπαθώντας να συμφιλιωθεί με τη ζωή, αναλογιζόμενη συχνά το παρελθόν και τις επιλογές που τη σημάδεψαν.

Σύντομα, περισσότερες λεπτομέρειες και για τις δύο παραστάσεις με αναλυτικά δελτία τύπου.

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ:
Kart Productions & Όψεις Πολιτισμού

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως