Site icon Cityportal.gr

Εμβολιασμοί: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για 18 ετών και πάνω

H επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς στη χώρα μας, με τους νέους πάνω από 30 ετών να έχουν πάρει…. τη σκυτάλη και να συρρέουν κατά χιλιάδες για το εμβόλιο στα εμβολιαστικά κέντρα, σε ένα μικρό βήμα κάθε ημέρα για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Από την πρώτη μέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 30-39, οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά, κλείνοντας 200.000 ραντεβού, ενώ αντίστοιχη ανταπόκριση παρατηρήθηκε και από την ηλικιακή ομάδα 40-44, που θα λάβουν σε πρώτη φάση το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα emvolio.gov.gr, τη Μεγάλη Δευτέρα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 61.574 εμβολιασμοί, τη Μεγάλη Τρίτη 61.859, τη Μεγάλη Τετάρτη 62.968 εμβολιασμοί, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη έγιναν 66.210 εμβολιασμοί.

Επόμενη ηλικιακή ομάδα για εμβολιασμό είναι οι πολίτες ηλικίας 45-49 ετών, για τους οποίους η πλατφόρμα ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαϊου, με τους πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα να μπορούν να λάβουν δόσεις όλων εμβολίων που είναι διαθέσιμα στη χώρα μας ως την έναρξη εμβολιασμού και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στις 5 Μαΐου.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για 18 ετών και άνω

Εντός Μαΐου αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 18 έως 30 ετών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η οποία μάλιστα εξέφραση την ελπίδα να πραγματοποιηθούν και εμβολιασμοί τον ίδιο μήνα.

«Πρέπει πολύ σύντομα να δοθεί η δυνατότητα -όπως και θα δοθεί- οι άνω των 18 να εμβολιαστούν. Ο προγραμματισμός των ραντεβού θα ξεκινήσει μέσα στον Μάιο και ευελπιστούμε και να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί μέσα στον Μάιο».

Αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιασμοί και στο σπίτι

Από την Τετάρτη 5 Μαΐου θα είναι διαθέσιμες περισσότερες ημερομηνίες ραντεβού, καθώς θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Σκοπός του προγράμματος «Ελευθερία» είναι να αγγίξει τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Στόχος είναι μέσα στον Μάιο να πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί, με τον αριθμό των εμβολιασμών να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια τον Ιούνιο.

Παράλληλα, από τα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει με μονοδοσικό σκεύασμα (Johnson&Johnson) ο εμβολιασμός ανθρώπων που δεν μπορούν να μεταβούν σε εμβολιαστικό κέντρο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Αναφορικά με τον κατ’ οίκον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας, επειδή είναι πιο σύνθετη άσκηση, είναι καλύτερα να πάμε στο μονοδοσικό εμβόλιο», ανέφερε, τονίζοντας ότι από τα μέσα Μαΐου θα υπάρχει επάρκεια και για το εμβόλιο της Johnson&Johnson, που είναι μονοδοσικό.

«Στην κατηγορία 30-39 από την Τρίτη έχουμε σχεδόν 120.000 οι οποίοι έχουν εγγραφεί και 12.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί. Στην πλατφόρμα 40-44, έχουν κλείσει ραντεβού 43.710 από το βράδυ της Μ. Τετάρτης που άνοιξε η πλατφόρμα και έχουν ήδη εμβολιαστεί περισσότεροι από 500».

Exit mobile version