ποικιλία κρεατικών με πατάτες country

Ένα αυθεντικό Saloon στις Καλύβες Χαλκιδικής

Μπύρες και country food καθοδόν για Σιθωνία στο «Saloon Crazy Horse Halkidiki»

Όλοι έχουμε κάνει τη διαδρομή από το πρώτο στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής κι εφόσον επιλέξουμε την παραθαλάσσια οδό, στο δρόμο μας θα βρούμε το «Saloon Crazy Horse Halkidiki», ένα σημείο ιδανικό για μπύρα και φαγητό, με country άρωμα ολούθε.

Στο ύψος του χωριού Καλύβες, λειτουργεί από το 2014 πιστό στην western και country κουλτούρα κι αποτελεί ιδανικό σημείο στάσης για όλες τις ώρες της ημέρας, ειδικά δε για οδηγούς μηχανών και κάθε είδους οχημάτων.

μοτοσικλέτες έξω από το Saloon Crazy Horse

Το «Saloon Crazy Horse Halkidiki» αποτελεί συνέχεια του Αγροκτήματος – Ιππικού Κέντρου «Ziogas Western City», που άνοιξε το 1996 στο Λευκοχώρι Θεσσαλονίκης από τον Αποστόλη Ζιώγα, με επιρροές από τον Lucky Luke και τους αδελφούς Dalton.

Ιδιοκτήτης είναι ο γιος του, Χαράλαμπος Ζιώγας, που αποφάσισε να μεταφέρει την ίδια κουλτούρα στη Χαλκιδική, σε έναν χώρο όπου μπορείς να βρεις ακόμη και μηχανικό ταύρο για να ιππεύσεις, σε μια ατμόσφαιρα καθ’ όλα western.

μηχανικός ταύροςκοπέλα πέφτει από τον μηχανικό ταύροάντρας πέφτει από τον μηχανικό ταύρο

Τι έχει το μενού

Κλασσικά burgers, με 100% μοσχαρίσιο κιμά, black angus ή αρνίσιο κρέας, είναι το κάτι διαφορετικό που προσφέρει στην περιοχή το «Saloon Crazy Horse Halkidiki».

burger με πατάτες countryλουκάνικα με πατάτες countryclub sandwitch με πατάτες country

Πρόκειται για μια κλασσική μπυραρία, τη μόνη με επτά βαρελίσιες μπύρες στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου θα βρεις επίσης το κλασσικό bοurbon whiskey, cocktails, ποικιλία country food εν γένει, hot dog και τορτίγιες, αλλά και πρωινό και brunch, με προτάσεις όπως τα κλασσικά, αγαπημένα pancakes.

brunch με πατάτες country

To «δυνατό» σημείο του «Saloon Crazy Horse Halkidiki» είναι οι βραδινές του ώρες, όταν οι μπύρες και το ουίσκι ρέουν άφθονα μαζί με τα εδέσματα του καταστήματος, με το προσωπικό να σου τα σερβίρει με χαμόγελο και υπό τους ήχους κλασσικής rock, country κι old time classic μουσικής, για να απολαύσεις και να ζήσεις την αυθεντική εμπειρία που έχει να σου προσφέρει.

παρέα θαμώνωνάντρας βάζει μπύρα από βαρέλι σε ποτήριποτήρι μπύραεσωτερικός χώρος καταστήματος

Φυσικά και να δοκιμάσεις ένα… ride στο μηχανικό ταύρο του καταστήματος, γνωστού επίσης για τα stuff parties που πραγματοποιεί κάθε Πέμπτη, σε συνεργασία με το γειτονικό ξενοδοχείο. Αν είσαι τυχερός, μπορείς να πετύχεις και βραδιά live μουσικής, από αυτές που συχνά διοργανώνονται τα βράδια του καλοκαιριού.

Μία στάση για όλους

Το «Saloon Crazy Horse Halkidiki» μπορεί να λειτουργεί εποχιακά, από Απρίλιο έως κι αρχές Οκτωβρίου, ωστόσο αγαπιέται ιδιαίτερα από… κουρασμένους διερχόμενους ταξιδιώτες – μοναχικούς ή όχι cowboys – και ειδικά από όσους περνούν με τη μηχανή τους, στο 10ο χλμ. του δρόμου των Μουδανιών, με κατεύθυνση προς Σιθωνία.

θαμώνες με μηχανές έξω από το κατάστημαθαμώνες διασκεδάζουνθαμώνες διασκεδάζουνθαμώνες διασκεδάζουνξύλινο βαρέλι ουίσκι έξω από το κατάστημα

Όσοι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, μπορούν να επισκεφθούν όλο το χρόνο το ομώνυμο «αδερφάκι» του «Saloon Crazy Horse» στην οδό Πλαστήρα της Καλαμαριάς (το βρίσκεις εδώ), το οποίο λειτουργεί από το 2016, επίσης υπό την ίδια διεύθυνση και με την ίδια φιλοσοφία. Ποια είναι αυτή; «It’s never too late to be a cowboy».

 

Διεύθυνση: Καλύβες Χαλκιδικής (μεταξύ πρώτου και δεύτερου ποδιού)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6986228071
Website
Facebook
Instagram
Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 10.00 – αργά το βράδυ (από Απρίλιο έως αρχές Οκτωβρίου)

 

 

Διαβάστε επίσης: Flipside bar: Ένα θρυλικό μπαρ στην καρδιά της πόλης