Ένα σποτ, πολλές φωνές για την ανακύκλωση στο Δήμο Δέλτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το σποτ «Γιατί ανακυκλώνω στο Δήμο Δέλτα» ξεκινά  η εκστρατεία ευαισθητοποίησης της ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes για την προώθηση της ανακύκλωσης και της μείωσης παραγωγής απορριμμάτων.

Στο σποτ συμμετέχουν διαφορετικά πρόσωπα από το Δήμο Δέλτα του νομού Θεσσαλονίκης, όπως ο Δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού, Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος, μία μαθήτρια, μία νηπιαγωγός, ένας εργαζόμενος στο Δήμο, αλλά και άλλα πρόσωπα με ενεργή παρουσία στο Δήμο Δέλτα. Τα πρόσωπα αυτά ενώνουν τη φωνή τους για να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα για τα οφέλη αλλά και για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης.

Στις 12 Μαΐου η διαδικτυακή ημερίδα

Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία σποτ που θα προωθηθούν από την Ecoroutes μέσω των κοινωνικών δικτύων στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης και την πρόληψη παραγωγής πλαστικών απορριμμάτων στο Δήμο Δέλτα», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης ημερίδα ενημέρωσης και διαβούλευσης, εργαστήρια αναβαθμιστικής ανακύκλωσης, την παραγωγή ενημερωτικών εντύπων, ενώ θα ολοκληρωθεί με μία έκθεση παρουσίασης των αντικειμένων που θα παραχθούν στα εργαστήρια.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 12 Μαΐου, θα παρουσιαστούν μεταξύ των άλλων τα αποτελέσματα της έρευνας κοινού που πραγματοποιήθηκε για να διερευνήσει τις απόψεις των κατοίκων για την ανακύκλωση και τα προβλήματα που παρουσιάζει.

«Με βάση τα στοιχεία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, κάθε χρόνο παράγονται στο Δήμο Δέλτα περίπου 23.000 τόνοι απορριμμάτων. Από αυτά, το 2020 οδηγήθηκε στην ανακύκλωση περίπου το 8%, ένα ποσοστό αρκετά χαμηλό, ενώ ταυτόχρονα και η ποιότητα των υλικών είναι μέτρια.

Υπολογίσαμε ότι αν καταφέρουμε να αυξήσουμε την ανακύκλωση στο 30% ετησίως, τότε θα εξοικονομηθούν για το Δήμο πόροι της τάξης των 250.000 ευρώ ετησίως, ποσό με το οποίο μπορεί κανείς να κατασκευάσει πολύτιμες υποδομές, όπως ένα νηπιαγωγείο, δύο μεγάλοι χώροι πρασίνου ή δέκα παιδικές χαρές», αναφέρει η πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Ecoroutes, Λία Παπαδράγκα.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως