Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Τύπου στο Ζάππειο για τις Εθνικές Εκλογές

Aπό αύριο στις 9 το πρωί έως το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, την Κυριακή το βράδυ, θα είναι ανοιχτό για όλους τους διαπιστευμένους εκπροσώπους ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο, το οποίο δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για τις ανάγκες δημοσιογραφικής κάλυψης των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

Το Κέντρο Τύπου είναι εξοπλισμένο με ασύρματο δίκτυο υψηλής ταχύτητας, με ηλεκτρονικό, εκτυπωτικό και οπτικοακουστικό εξοπλισμό, ενώ οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσω video wall ελληνικούς και ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Επίσης, διατίθεται αίθουσα συνεντεύξεων, στην οποία μπορούν να προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ οι πολιτικοί αρχηγοί που το επιθυμούν, ενώ έχει προβλεφθεί μέριμνα για υπηρεσία διερμηνείας, προς διευκόλυνση των ξένων δημοσιογράφων, αλλά – για πρώτη φορά – και της ελληνικής νοηματικής γλώσσας στις ζωντανές καλύψεις.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, μεγάλος αριθμός εκπροσώπων ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διαπιστευτούν, ώστε να καλύψουν τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 από το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο, καθώς αιτήθηκαν διαπίστευσης συνολικά περίπου 340 δημοσιογράφοι, ανταποκριτές, φωτορεπόρτερ και μέλη συνεργείων τηλεοπτικών σταθμών.

Από αυτούς περίπου οι 150 εκπροσωπούν διεθνή ΜΜΕ, από 20 χώρες και έχουν έρθει στη χώρα μας ειδικά για την κάλυψη των εκλογών. Πρόκειται για ΜΜΕ από την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Σλοβενία, τη Νορβηγία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Β. Μακεδονία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία την Κίνα, την Τουρκία, τη Ν. Αφρική, την Αίγυπτο, το Κατάρ και το Ιράκ.


Παρασκευή 19 Μαΐου 2023 | Φωτογραφία από το depositphotos.com

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως