Ενισχύεται ο τομέας της καθαριότητας στο Δήμο Καλαμαριάς

Η καθαριότητα στον Δήμο Καλαμαριάς είναι αδιαπραγμάτευτη και για το λόγο αυτό η Διοίκηση φροντίζει για τη διασφάλισή της.

Ενισχύει από σήμερα (05/08) τον τομέα καθαριότητας με οχτώ άτομα, τα οποία ξεκινούν με δίμηνες συμβάσεις ενώ ήδη δημοσίευσε σχετική προκήρυξη για την κάλυψη πενήντα θέσεων, στην ίδια υπηρεσία.

Οι ανάγκες σε έναν τόσο μεγάλο Δήμο είναι αυξημένες και αυτός είναι ο λόγος που εδώ και ένα χρόνο περίπου ξεκίνησε η εφταήμερη καθαριότητα, με θεαματικά αποτελέσματα, ενώ ενισχύθηκε ο στόλος των οχημάτων αλλά και αντικαταστάθηκαν οι πράσινοι κάδοι με 1400 καινούργιους (350 των 770 lt, 950 των 1100 lt και 100 των 360 lt), ενώ παραχωρήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης 85 μπλε κάδοι των 1100 lt.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Όσον αφορά στην ανακύκλωση τα στοιχεία που παρουσιάζονται για το Α΄εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2020 είναι θετικά, καθώς παρατηρείται αύξηση στο τονάζ της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών κατά 0.94%, ενώ σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019 η αύξηση φτάνει το 10%. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμαριάς, μετά από επεξεργασία των στοιχείων των τριών τελευταίων εξαμήνων, ανακυκλώνεται το 15%.

«Η ικανοποίηση των πολιτών, βλέποντας την πόλη μας καθαρή, είναι διάχυτη και για να το πετύχουμε αυτό εργαζόμαστε εντατικά. Η εφταήμερα καθαριότητα έχει αποδώσει καρπούς σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Καλαμαριάς: Πρόσληψη 50 ατόμων για την κάλυψη αναγκών

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως