Γιώργος Γιαννόπουλος

Ένοχος ο πρώην ντράμερ των ΠΥΞ ΛΑΞ Γιώργος Γιαννόπουλος

Στη φυλακή, στην οποία βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για άλλη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων, επιστρέφει Ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργος Γιαννόπουλος.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τον έκρινε κατά πλειοψηφία ένοχο (4-3) για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη στον Ωρωπό, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Στον 70χρονο πλέον μουσικό, ο οποίος κατά την απολογία του στο δικαστήριο είχε αρνηθεί το αδίκημα που του αποδίδεται, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών, ενώ του αναγνωρίστηκαν και δύο ελαφρυντικά, του πρότερου σύννομου βίου και της παραβίασης εύλογης διάρκειας της δίκης (σ.σ. να σημειωθεί ότι η σχετική καταγγελία σε βάρος του είχε γίνει το καλοκαίρι του 2013). Επί της απόφασης για ενοχή, τρεις ένορκοι είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών.

Στην απολογία του στην προηγούμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ο Γιαννόπουλος είχε υποστηρίξει πως η καταγγελία του παιδιού σε βάρος του δεν έχει βάση και πως το κοριτσάκι κατέθεσε όσα «ήθελε να ακούσει η μητέρα του».

Ο μουσικός σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί για την υπόθεση σε κάθειρξη 12 ετών με το δικαστήριο να του χορηγεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Στην αγόρευση του πριν λίγες ημέρες, ο Εισαγγελέας Έδρας του ΜΟΕ είχε χαρακτηρίσει “ατόπημα” και “δικονομική αντίφαση” την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε δίνοντας του, “την δυνατότητα να κυκλοφορεί ελεύθερος”.


Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Γιώργος Γιαννόπουλος: Η ανακοίνωση των Πυξ Λαξ για την υπόθεση παιδοφιλίας

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως