χέρι τυλιγμένο με νάρθηκα στο δάχτυλο

Η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων (απο το ΑΠΘ) δεν θα σημαίνει καμία παραδοχή ήττας

Ένωση Αστυνομικων Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Με μια ανακοίνωση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (facebook) η  Ένωση Αστυνομικων Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης παίρνει θέση και παραθέτει τη δική της οπτική με αφορμή τα σημερινά επεισόδια που συνέβησαν στο χώρο του ΑΠΘ μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών. Επεισόδια που τείνουν να γίνουν καθημερινότητα στο Πανεπιστήμιο και στιγματίζονται από τη βία που έχει σαν συνέπεια πολύ συχνά τον τραυματισμό φοιτητών αλλά και αστυνομικών. Παράλληλα ιδιαίτερα σημαντική είναι και η πρόταση που πέφτει στο τραπέζι, από την πλευρά των εργαζομένων της Αστυνομίας, για αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων. Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση της Ένωσης

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εύχεται περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συναδέλφους των σημερινών επεισοδίων που έλαβαν χώρα για πολλοστή φορά μέσα στο ΑΠΘ.

Είναι απορίας άξιο τι άλλο πρέπει να συμβεί για να γίνει αντιληπτό ότι η Αστυνομία δεν είναι η λύση για όλα τα κοινωνικοπολιτικά προβλήματα.

Όταν δεκαετίες ολόκληρες με πράξεις και παραλείψεις οι υπεύθυνοι, κατάφεραν να επιτρέψουν στις «βαριοπούλες» να κάνουν κουμάντο στα ελληνικά πανεπιστήμια, να χτίζουν πορτες καθηγητών και να γκρεμίζουν βιβλιοθήκες , δεν μπορεί από την μια μέρα στην άλλη και με την τοποθέτηση μιας διμοιρίας στην μέση μιας αχανής πανεπιστημιακής περιοχής να αλλάξουν τα πάντα .

Την δεδομένη στιγμή η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων δεν θα σημαίνει καμία παραδοχή ήττας.

Αντιθέτως, θα είναι μια πράξη βαθιάς υπευθυνότητας απέναντι στην κοινωνία που την δεδομένη στιγμή με τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει, το τελευταίο που επιθυμεί είναι κλίμα έντασης και ανούσιων πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Αναζητήστε ευθύνες από όλους αυτούς που μέχρι σήμερα δεν εφάρμοσαν τα όσα προβλέπει η νέα νομοθεσία που προσφάτως ψηφίστηκε και επιβάλλετέ τους την άμεση εφαρμογή αυτών .

Φτιάξτε ένα ισχυρό τιμωρητικό πλαίσιο χωρίς παραθυράκια, που θα βάζει τέρμα στην ατιμωρησία της κουκούλας και της βαριοπούλας.

Και σε συνδυασμό με την αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με το «πανεπιστημιακό άσυλο» θα έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες ώστε τα παιδιά μας να έχουν τα πανεπιστήμια που τους αξίζουν

ΕΛ.ΑΣ: Ανακοίνωση για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως