Ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Ένοχοι οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Ένοχοι κρίθηκαν από  το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.
 
Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της επιβληθείσας ποινής για τους δύο 20χρονους για μια τριετία ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε προς 5 ευρώ τη μέρα.
 
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών στον έναν από τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο ομογενή από τη Γεωργία ενώ ο δεύτερος 20χρονος καταδικάστηκε σε ακόμα μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης, 21 μηνών. Ωστόσο το δικαστήριο ανέβαλε την επιβληθείσα ποινή για τους δύο 20χρονους επί τριετία ενώ για τον 36χρονο τη μετέτρεψε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα, καθώς δεν συνέντρεχαν οι προϋποθέσεις για την αναστολή της ποινής.Στο σκεπτικό της απόφασης, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου δέχθηκε ότι επρόκειτο «περί οργανωμένης επίθεσης σε βάρος του δημάχου», θέση που είχε διατυπώσει και η εισαγγελέας της έδρας κατά την εισήγησή της.   Nωρίτερα, οι τρεις κατηγορούμενοι δήλωσαν μετανιωμένοι ενώπιον του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας ότι «παρασύρθηκαν από το πλήθος» και ζήτησαν συγγνώμη.  ► Ο πρώτος κατηγορούμενος (36χρονος) υποστήριξε ότι δεν γνώριζε καν ποιον χτυπούσε. «Δεν γνώριζα ποιος ήταν (…) Παρασύρθηκα από το πλήθος. Είχα ακούσει ότι είχε αφήσει ο δήμαρχος τους γκέι να κάνουν παρέλαση» είπε, υποστηρίζοντας πως την ώρα της επίθεσης ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.  ► Ο  ένας εκ των δύο 20χρονων αναγνώρισε ότι έκανε λάθος. «Είμαι Πόντιος και κατέβηκα να τιμήσω τη μνήμη των Ποντίων. Είδα κόσμο να αποδοκιμάζει ένα πρόσωπο και πλησίασα να δω ποιο ήταν αυτό. Παρασύρθηκα από ανοησία και λόγω της μετεφηβικής μου ηλικίας», είπε στην απολογία του, επιβεβαιώνοντας ότι είναι γνωστής πολεμικών τεχνών.  ► Ο τρίτος κατηγορούμενος, για να δικαιολογήσει τις ενέργειές του, επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του, ομολογώντας ότι χτύπησε το τζάμι με τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου του δημάρχου.