αταίριαστοι

Ένταση Κούτρα-Χατζηδάκη «Αν χάνουμε την ώρα μας θα το αποφασίσω εγώ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση επικράτησε στον αέρα της εκπομπής «Αταίριαστοι» ανάμεσα στον παρουσιαστή Χρήστο Κούτρα και τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Αφορμή για την όξυνση ήταν όταν ο δημοσιογράφος, Χρήστος Κούτρας ρώτησε για την εγκύκλιο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εργασίας για τον χώρο του επισιτισμού, όπου υπάρχουν καταγγελίες πως καταργείται ουσιαστικά το 5ήμερο και επιβάλλεται το 6ήμερο.

Αναλυτικά ο διάλογος

Χρήστος Κούτρας: «Υπάρχουν άνθρωποι του τουρισμού που λένε οτι έχετε επιφέρει αναστάτωση στον κλάδο, επιβάλλοντας 6ήμερο στις εργασίες».

Κώστας Χατζηδάκης: «Δεν επιβάλουμε κανένα 6ήμερο. Υπάρχει συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία για πρώτη φορά κυρήχθηκε υποχρεωτική για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι. Κάτι που ήταν αίτημα της πλευράς των εργαζομένων. Υπήρξε διευκρινιστική εγκύκλιος της γεννικής γραμματείας που έλεγε οτι ο ίδιος ο εργαζόμενος, αν τον εξυπηρετεί και βάσει ενός νόμου που υπάρχει από το 1990, μπορεί να ζητάει μια διαφορετική διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Καταλαβαίνω οτι υπάρχουν νέες διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων και πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμά τους. Δεν θα υπάρξει κάτι που αναστατώνει, είτε την μία, είτε την άλλη πλευρά»

Χρήστος Κούτρας: «Δεν υπάρχει κατάργηση του 5μέρου φαντάζομαι;»

Κώστας Χατζηδάκης: «Σας είπα, σας είπα… Μην χάνουμε την ώρα μας με πράγματα που δεν έχουν αντανάκλαση».

Χρήστος Κούτρας: «Αν χάνουμε την ώρα μας ή όχι, θα το αποφασίσω εγώ τώρα, αναλόγως τις διευκρινήσεις που χρειάζομαι».

Διαβάστε επίσης:

Φιλαρέτη Κομνηνού για Λιγνάδη: «Συμπτώματα δύσπνοιας από τη δυσωδία… Τι ντροπή»

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως