{ Υγεία }

Εντοπίστηκε κορωνοϊός σε κατεψυγμένα προϊόντα

Τα συμπεράσματα του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου CDC


Κατηγορίες: Covid-19

Εντοπίστηκε κορωνοϊός σε κατεψυγμένα προϊόνταΕντοπίστηκε κορωνοϊός σε κατεψυγμένα προϊόντα στην Κίνα, σύμφωνα με το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου CDC.

Με ανακοίνωση της, η υπηρεσία ελέγχου νοσημάτων της Κίνας δήλωσε ότι η επαφή με συσκευασίες κατεψυγμένων τροφίμων οι οποίες είναι μολυσμένες από τον ζωντανό  νέο κορωνοϊό, θα μπορούσε να προκαλέσει μολύνσεις. Η υπηρεσία κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από έρευνες του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) για να διαπιστώσει την αιτία της αύξησης των κρουσμάτων στην πόλη Τσινγκάο την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την έρευνα εντοπίστηκε ο ιός στην εξωτερική επιφάνεια συσκευασίας  κατεψυγμένου μπακαλιάρου.
 
Η συγκεκριμένη διαπίστωση, που ισχύει για πρώτη φορά, υποδηλώνει πως ο κορωνοΪός μπορεί να μεταφερθεί σε μεγάλες απόστάσεις μέσω των κατεψυγμένων τροφίμων.
 
Το CDC τόνισε ότι δεν έχει καταγραφεί περίπτωση, όπου κάποιος καταναλωτής προσβλήθηκε από την επαφή του με κατεψυγμένα προϊόντα που ενδεχομένως να είναι μολυσμένα κι ότι ο κίνδυνος να γίνει κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρός.  Ωστόσο ΤΟ CDC συμβούλευσε τους εργαζομένους που έρχονται σε επαφή με κατευψυγμένα προϊόντα να αποφεύγουν να έρχονται  σε άμεση επαφή με το δέρμα τους των προΙόντων και επισήμανε επίσης ότι  οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να αγγίζουν το στόμα ή τη μύτη  ή πριν βγάλουν τα ρούχα εργασίας τους χωρίς να έχουν πλύνει τα χέρια τους.
 
Οι αρχές ανέφεραν πως στο Τσινγκτάο,  δύο ασυμπτωματικοί λιμενεργάτες μετέφεραν  τον ιό σε ένα νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος, λόγω της ανεπαρκούς απολύμανσης και έλλειψης μέτρων προστασίας, γεγονός που οδήγησε σε άλλες 12 μολύνσεις που συνδέονται με το νοσοκομείο. Πάντως η σχετική ανακοίνωση του CDC δεν αναφέρει για αποδείξεις ότι οι δύο λιμενεργάτες στο Τσινγκτάο προσβλήθηκαν από τον ιό που βρισκόταν στη συσκευασία των τροφίμων. 
 
Ο καθηγητής ιολογίας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ Τζιν Ντονγκ Γιαν τόνισε πως μπορεί οι δύο εργάτες να κόλλησαν τον ιό κάπου αλλού και να τον μετέφεραν ενώ υπογράμμισε κι όλας ότι μόνο ο ζώντας κορωνοϊός μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ