Εντυπωσιακές εικόνες από την συνεκπαίδευση μονάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με το «CSG - 8» των ΗΠΑ

ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟ US CARRIER STRIKE GROUP EIGHT - CSG 8 ΤΩΝ ΗΠΑ.

Συνεκπαίδευση μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας με τη «Δύναμη Κρούσης Αεροπλανοφόρου 8» των ΗΠΑ (US Carrier Strike Group EIGHT, CSG – 8) στην ευρύτερη θαλάσσια της Κρήτης διεξήχθη στις 29 Δεκεμβρίου και στις 4 και 5 Ιανουαρίου.

ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟ US CARRIER STRIKE GROUP EIGHT – CSG 8 ΤΩΝ ΗΠΑ. Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2021 (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), από την Ελλάδα συμμετείχαν η φρεγάτα «Έλλη», το ταχύ περιπολικό κατευθυνομένων βλημάτων «Λάσκος», το υποβρύχιο «Κατσώνης» και μαχητικά αεροσκάφη F-4, F-16 ενώ από πλευράς ΗΠΑ το αεροπλανοφόρο «USS Harry S. Truman», τα αντιτορπιλικά «USS Bainbridge», «USS Gravely», «USS Ross», «USS Roosevelt», η νορβηγική φρεγάτα «HNoMS Fridtjof Nansen» και μαχητικά αεροσκάφη F-18.

Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 4 Ιανουαρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου η φρεγάτα «Έλλη» εντάχθηκε στη συνοδεία του «USS Harry S. Truman».

Κατά τη διάρκεια των συνεκπαιδεύσεων, προστίθεται στην ανακοίνωση, εκτελέστηκαν προχωρητικοί ελιγμοί και αντικείμενα αντιαεροπορικής άμυνας, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας.

Οι συνεκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΤΟ US CARRIER STRIKE GROUP EIGHT – CSG 8 ΤΩΝ ΗΠΑ. Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2021 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως