{ Υγεία }

ΕΟΔΥ: Με το αντιγριπικό εμβόλιο γλυτώνουμε τον θάνατο

 

Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

ΕΟΔΥ: Με το αντιγριπικό εμβόλιο γλυτώνουμε τον θάνατοΗ γρίπη παραμένει μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία

Διευκρινίσεις σχετικά με το αντιγριπικό εμβόλιο εξέδωσαν οι επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με αφορμή  δημοσιεύματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Tο αντιγριπικό εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στο να μη νοσήσει κανείς από γρίπη σε ποσοστό από 50 έως 70%. Ωστόσο, είναι το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας έναντι της γρίπης και χτίζει τείχος προστασίας του πληθυσμού, επισημαίνει ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωσή του. 
Ειδικότερα αναφέρει ότι ''Το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης και θανάτου από τη γρίπη. Γι? αυτό και συνιστάται ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας''
Η γρίπη παραμένει μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία, τονίζουν οι επιστήμονες. “Εμβολιαστείτε ακόμη και τώρα”, συμβουλεύει μιλώντας στο iatropedia.gr, o αν. καθηγητής πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης και συμπληρώνει:
“Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η γρίπη είναι πρόβλημα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και όχι τόσο ο κορωνοϊός. Όσοι πάντως δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα για την εποχική γρίπη, να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα. Δηλαδή οι ομάδες που επιβάλλεται να εμβολιαστούν. Αλλά και όσοι ακόμα είναι υγιείς και νέοι άνθρωποι και δεν θέλουν να περάσουν τον κίνδυνο της γρίπης, μπορούν να εμβολιαστούν. Υπάρχει η δυνατότητα να προστατευτούν. Αν και πιστεύω ότι βαδίζουμε στα τελευταία στάδια της έξαρσης της”.
 
Με πληροφορίες από iatropedia.gr
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ