Έως τα μεσάνυχτα η υποβολή για δωρεάν θέση στους παιδικούς σταθμούς του Δ. Παύλου Μελά

Συνεχίζεται έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8 Αυγούστου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά στους Παιδικούς Σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ τoυ Δήμου Παύλου Μελά, για το σχολικό έτος 2021-2022.
Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής” έτους 2021-2022, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr).

Πώς γίνεται η αίτηση;

Η Αίτηση Συμμετοχής θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 19/7/2021 και ώρα 11:00 έως 8/8/2021 και ώρα 23:59 (στη διεύθυνση www.eetaa.gr , www.paidikoi.eetaa.gr ).
Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση κωδικών TaxisNet, αποκλειστικά της αιτούσας, ενώ οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων, περιγράφονται αναλυτικά στην Αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καθώς και στις Οδηγίες Συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησης -Απαιτούμενα Δικαιολογητικά, τα οποία έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο eetaa.gr

Τα αποτελέσματα;

Οι οριστικοί πίνακες των αποτελεσμάτων θα αναρτηθούν στις 20/08/2021 και την ίδια μέρα οι ωφελούμενοι του προγράμματος, αφού παραλάβουν το voucher, θα πρέπει να το καταθέσουν στην ειδική πλατφόρμα του δήμου https://eservices.pavlosmelas.gr/ προκειμένου να κατοχυρώσουν θέση στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά.
Οι ωφελούμενοι – κάτοχοι (voucher) θα ενημερωθούν και μέσω SMS

Χρονοδιάγραμμα: Υποβολή αιτήσεων – Αποτελεσμάτων
➢Υποβολή Αιτήσεων 19/7 –08/8/2021
➢Προσωρινοί Πίνακες Αποτελεσμάτων 13/8/2021
➢Υποβολή Ενστάσεων 14 -18/8/2021
➢Οριστικοί Πίνακες Αποτελεσμάτων 20/8/2021
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τις θέσεις θα ισχύσει σειρά προτεραιότητας.

Δημήτρης Δεμουρτζίδης: ‘’Η ικανοποίηση των γονέων που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά είναι η καλύτερη επιβράβευση’’
«Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά αποτελούν τον ιδανικό χώρο για τα πρώτα προσχολικά βήματα των παιδιών μας. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ξεχωριστούς και γιατί προτρέπουμε τους γονείς να επιλέξουν και να εμπιστευτούν έναν από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς;
Η απάντηση είναι ότι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά, η εκπαιδευτική διαδικασία προσεγγίζεται ολιστικά και με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά και παιδαγωγικά μέσα, ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά. Στην πράξη, το παιδί φιλοξενείται σε ένα πολύ φιλικό, οικείο και σύγχρονο περιβάλλον και υπό την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού μας, εξασφαλίζονται οι ιδανικότερες των συνθηκών για τη μετάβαση του παιδιού από το σπίτι του στο σχολείο και την μετέπειτα πορεία του προς την κοινωνικοποίηση. Προς αυτό το σκοπό έχει αναπτυχθεί ένα πλήρες εκπαιδευτικό πλάνο που έχει ως στόχο την αρμονική ψυχοκινητική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και υποστηρίζεται από τις παρακάτω ειδικότητες:

1) Ψυχολόγος. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχική υγεία των παιδιών μας ειδικά τον τελευταίο χρόνο λόγω των αλλαγών που έχει επιφέρει η πανδημία. Για την πρώιμη ανίχνευση ψυχολογικών και μαθησιακών δυσκολιών υπάρχει ειδική διεπιστημονική ομάδα που βοηθά με συμβουλές τις παιδαγωγούς, αλλά και τους γονείς. Παράλληλα, υλοποιούνται ψυχοεκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις στα παιδιά προετοιμάζοντας τα ψυχολογικά, κοινωνικά και διανοητικά. Επιπλέον διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια επιμόρφωσης του προσωπικού και των στελεχών των Παιδικών Σταθμών, αλλά και δράσεις/συνδιοργανώσεις με στόχο την ενημέρωση των γονέων & κηδεμόνων σε θέματα που αφορούν στη γενικότερη ανάπτυξη των παιδιών μας.
2) Παιδίατρος. Βασικό προσωπικό αποτελούν εκτός από την ψυχολόγο και οι παιδίατροι των σταθμών οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις στους λιλιπούτειους κατοίκους των σταθμών μας δύο φορές τον μήνα. Οι παιδίατροι είναι πάντα στη διάθεση των παιδαγωγών και των γονιών για κάθε ιατρική συμβουλή.
3) Μουσική. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στη διάρκεια του σχολικού έτους εντάσσεται η διδασκαλία μουσικής προπαιδείας από εξειδικευμένο προσωπικό. Τα παιδιά εκ φύσεως έχουν έντονο το αίσθημα της περιέργειας, της εξερεύνησης, της μάθησης, του νέου, του διαφορετικού. Και όλα αυτά μεγιστοποιούνται όταν γίνεται μέσα από παιχνίδι! Η μουσική προπαιδεία έχει πολλαπλά οφέλη για τα παιδιά καθώς αφενός φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τη μουσική και τα μουσικά όργανα αφετέρου, μέσα από μια βιωματική προσέγγιση συνδέει τη διασκέδαση με τη μάθηση.
4) Γυμναστική. Άλλη μια σημαντική ειδικότητα η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών είναι οι γυμναστές. Είναι αποδεδειγμένο ότι η σωματική δραστηριότητα προσφέρει σημαντικά οφέλη στα παιδιά, τα οποία δεν περιορίζονται στη σωματική ανάπτυξη και μόνο, αλλά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και σημαντικά ψυχικά και κοινωνικά οφέλη.
5) Διατροφολόγος. Η διατροφολόγος των Παιδικών Σταθμών έχει δημιουργήσει διατροφικά προγράμματα ειδικά για τις ανάγκες της ανάπτυξης των παιδιών. Μέσω των προγραμμάτων δίνονται οι απαραίτητες κατευθύνσεις στα παιδιά ώστε να αναπτύξουν μια υγιή σχέση με το φαγητό και να ακολουθήσουν ένα σωστό διατροφικό πλάνο που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού.

Τέλος, το καθημερινό πρόγραμμα των νηπίων & βρεφών εξασφαλίζει τη φιλοξενία και τη σίτιση, ακολουθώντας αυστηρά και υψηλά πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας. Επίσης, περιλαμβάνει ελεύθερο παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, δραματοποίηση, εικαστικά, προγραφή, προμαθηματικές έννοιες, παιχνίδια διασκέδασης, δημιουργίας & γνώσεων και πολλά άλλα, ανάλογα βέβαια με την ηλικία και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά γνωρίζουμε ότι απαιτείται συνέπεια και επαγρύπνηση, μα πάνω από όλα αγάπη και φροντίδα για ότι πιο πολύτιμο έχουν οι γονείς στη ζωή τους. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλα αυτά τα χρόνια, το feedback που παίρνουμε από τους γονείς των παιδιών που μας εμπιστεύτηκαν είναι κάτι παραπάνω από θετικό, καθώς βλέπουν ότι τα παιδιά τους αναπτύσσονται σωστά, μέσα από ασφάλεια, διασκέδαση και τηρώντας πάντα όλα τα επιστημονικά πρότυπα. Μεγαλύτερη λοιπόν επιβράβευση από την ικανοποίηση των γονέων και τα ίδια τα παιδικά χαμόγελα, δεν υπάρχει. Εμπιστευθείτε κι εσείς τα παιδιά σας στους παιδικούς μας σταθμούς και ελάτε να χτίσουμε μαζί τις πιο όμορφες παιδικές αναμνήσεις από τα πρώτα τους προσχολικά βήματα».

Χαρά Αμανατίδου: “Επιθυμία μας είναι οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας να αισθάνονται σίγουροι και ασφαλείς για το έργο που επιτελείται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας”

«Στον Δήμο Παύλου Μελά και πιο συγκεκριμένα στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής εργάζονται πυρετωδώς όλο αυτόν τον καιρό, προκειμένου οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου να είναι πανέτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά μας τη νέα σχολική χρονιά. Παράλληλα, επικρατεί ένα κλίμα αδημονίας και αισιοδοξίας, το οποίο συνοδεύεται από δουλειά και σωστό προγραμματισμό, ώστε οι καινούργιοι λιλιπούτειοι «ένοικοι» των παιδικών σταθμών να τα βρουν όλα όπως πρέπει.

Ο Δήμος Παύλου Μελά κατάφερε να εκπονήσει την μελέτη για την συντήρηση και αναβάθμιση των κτιρίων των παιδικών σταθμών σύμφωνα με την προσαρμογή στο Π.Δ.99/2017. Στους ανακαινισμένους πλέον χώρους μας οι έμπειρες παιδαγωγοί προσφέρουν την αγάπη τους, το ενδιαφέρον, την φροντίδα και φυσικά την μεθοδική δουλειά έτσι ώστε να προετοιμάσουν τα παιδιά για την επόμενη σχολική βαθμίδα.
Στόχος μας είναι η παροχή στις ωφελούμενες μητέρες, θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών και νηπίων. Επιθυμία μας είναι οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας να αισθάνονται σίγουροι και ασφαλείς για το έργο που επιτελείται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας και δεν υπάρχει καλύτερη εγγύηση από το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό μας και την άριστη υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν οι παιδικοί μας σταθμοί».

➢ Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Βρεφονηπιακός σταθμός ΓΛΑΡΟΠΟΥΛΙΑ, Περικλέους 11 Άνω Ηλιούπολη
τηλ. 2310 664398
Βρεφονηπιακός σταθμός ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ,Θηβών & Κρυστάλλη τηλ. 2310 602808
Βρεφονηπιακός σταθμός ΡΟΔΙ,Μανδηλαρά 34, Νικόπολη τηλ. 2310 685454
Βρεφονηπιακός σταθμός ΧΡΩΜΑΤΟΥΠΟΛΗ, Βελισσαρίου 16 τηλ. 2310 640004
Ο βρεφονηπιακός σταθμός ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ θα επαναλειτουργήσει μετά την αποπεράτωση των εργασιών ανακαίνισής του, εντός της σχολικής χρονιάς 2021 – 2022, με δύο βρεφικά και ένα νηπιακό τμήμα. Τα τμήματα θα καλυφθούν με βρέφη και νήπια από τις λίστες των επιλαχόντων, από νέες αιτήσεις και από κατόχους voucher.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Βρεφονηπιακός Σταθμός ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ, Αγίου Στυλιανού 5, τηλ. 2310 649190
Βρεφονηπιακός Σταθμός ΧΑΜΟΓΕΛΑ, Αγίου Παντελεήμονος 5, τηλ. 2310 650381
Παιδικός Σταθμός ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ, Αλκιβιάδου 10, τηλ. 2310 602304
Βρεφονηπιακός Σταθμός ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, Ακροπόλεως 12, τηλ. 2310 610230
Παιδικός Σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ,περιοχή Π 16, τηλ. 2310 651068
Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΙΩΑΝΝΗ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΛΑΔΕΝΗ, Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης και Ακροπόλεως Μετέωρα, τηλ. 2310 654136

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
Βρεφονηπιακός Σταθμός ΠΑΡΑΜΥΘΟΚΟΣΜΟΣ, Αγ. Γεωργίου & Κολοκοτρώνη,
τηλ. 2310 686220

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως