Επαναλειτουργεί από σήμερα, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης - το πρόγραμμα της Μ. Εβδομάδας

Επαναλειτουργεί από σήμερα, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης - το πρόγραμμα της Μ. Εβδομάδας

Επαναλειτουργεί από σήμερα, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο.
 
Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα τις εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης
 
Πρόγραμμα λειτουργίας Μεγάλης Εβδομάδας
Μ. Τρίτη 08.00 έως 20.30
Μ. Τετάρτη 08.00 έως 20.30
Μ. Πέμπτη08.00 έως 15.00
Μ. Παρασκευή κλειστά
Μ. Σάββατο κλειστά
Κυριακή του Πάσχα κλειστά
Δευτέρα μετά το Πάσχα κλειστά
Στη συνέχεια θα λειτουργεί κανονικά τις εργάσιμες μέρες από 08.00 έως 20.30

800 δανεισμοί ημερησίως
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής δημοτικής βιβλιοθήκης οι δανεισμοί των βιβλίων μέχρι τον Νοέμβριο του 2015, οπότε και ξεκίνησαν οι εργασίες, άγγιζαν τους 800 ημερησίως.
 
Η βιβλιοθήκη διαθέτει πλήρες αρχείο των ημερησίων και εβδομαδιαίων πολιτικών εφημερίδων που εκδόθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά το 1974, εκτενές αρχείο εφημερίδων που εκδόθηκαν ήδη από τον 19ο αιώνα και αρχείο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως.
 
Επίσης, υπάρχουν 27.500 τόμοι από παλαιότερες εκδόσεις (έως το 1983) με θέματα λογοτεχνίας, φιλοσοφίας, κοινωνικών επιστημών, τεχνών και τεχνολογίας.
 
Διαθέτει ακόμη συλλογή σπάνιων βιβλίων, που περιλαμβάνει 116 τίτλους με παλαιότερο το αρχέτυπο Γραμματικής Εισαγωγή, βιβλία τέσσερα του Θεοδώρου Γαζή (δεξιότητι Άλδου Μανουτίου, 1495), καθώς και συλλογή περιοδικών, που αποτελείται από περίπου 10.000 τόμους και περισσότερους από 1.800 τίτλους.

Στις αλλαγές που έγιναν περιλαμβάνεται η δημιουργία νέων τμημάτων, μεταξύ των οποίων μία παιδική βιβλιοθήκη που έλειπε έως τώρα από τον χώροστο ισόγειο του κτηρίου. Στον ημιώροφο  τμήμα ξενόγλωσσων και μία γωνιά media lab, ενώ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα μεταφερθούν στους χώρους ανάγνωσης και δανεισμού των βιβλίων.

 
 
 
.