Επεισοδιακή καταδίωξη στον κόμβο Κερδυλλίων. Συνελήφθησαν 2 άτομα ια παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Επεισοδιακή καταδίωξη στον κόμβο Κερδυλλίων. Συνελήφθησαν 2 άτομα ια παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 23 (οδηγός) και 20 (συνοδηγός) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά -προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, αντίσταση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και παράβαση του ΚΟΚ.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες (24-09-2019) στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο των Κερδυλλίων, αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ. φορτηγό που επέβαιναν οι συλληφθέντες, οι οποίοι προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη ανέπτυξαν ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Ακολούθησε καταδίωξη και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά και της Τροχαίας Λητής, οι δράστες συνελήφθησαν σε παράπλευρη οδό στο ύψος Δερβενίου, όπου ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα λίγο πριν αυτό ακινητοποιηθεί και προσπάθησε να διαφύγει πεζός με αποτέλεσμα το φορτηγό αυτοκίνητο να ολισθήσει και να προσκρούσει σε υπηρεσιακό όχημα.
Έπειτα από έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά δώδεκα (12) αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.