ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΣΕΑ

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

H σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού αποφασίστηκε μετά την ”επιθετική” πολιτική της Τουρκίας στα χερσαία σύνορα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε μια συνολική επισκόπηση της κατάστασης σε θάλασσα και στεριά. Όπως ειπώθηκε, στη θάλασσα έχουμε τριπλασιασμό των περιστατικών, κυρίως στη ρότα προς Ιταλία, όπως το περιστατικό στα Κύθηρα.

Έγινε συζήτηση και για το πρόσφατο επεισόδιο του Έβρου. Στις ελληνικές αρχές είναι σαφές ότι το επεισόδιο του Δεκαπενταύγουστου με τη νησίδα ήταν κατευθυνόμενο από την Τουρκία.

Τι αποφασίστηκε 

– Το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει την επέκταση του φράχτη του Έβρου σταδιακά κατά μήκος ολόκληρου του Έβρου ποταμού. Επιπλέον, θα γίνει αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων στην περιοχή – κάμερες και ηχητικά μέσα- και όπου δεν υπάρχουν, θα τοποθετηθούν. Η επέκταση θα γίνει με εθνικούς πόρους, αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Στη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν οι υπουργοί εξωτερικών, Άμυνας, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά και άλλων κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης.