Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στο αεροσκάφος της EgyptAir

Επέστρεψε με ασφάλεια το αεροσκάφος που εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Με ασφάλεια επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Καΐρου το αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Αιγύπτου με προορισμό την Μόσχα σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου TASS.

Το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ βρισκόταν πάνω από τη Μεσόγειο, περίπου μισή ώρα μετά την απογείωσή του, εξαιτίας απειλητικού μηνύματος που βρέθηκε σε μία θέση άγνωστου επιβάτη.

«Η πτήση MS 729 επέστρεψε [στο Κάιρο] λόγω ενός απειλητικού μηνύματος από ένα άγνωστο άτομο σε ένα από τα καθίσματα του αεροσκάφους», σημείωσε η εταιρεία. «Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο αναχώρησης 22 λεπτά αργότερα και προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Σύμφωνα με όσα είπε ένας από τους πιλότους στο TASS, παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν πολλές φορές το χρόνο. Κατά γενικό κανόνα, τέτοια μηνύματα αποδεικνύονται φάρσα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών, το αεροπλάνο πρέπει να προσγειωθεί σε κάθε περίπτωση. Ο πιλότος σημείωσε ότι η πτήση MS 729 θα ελεγχθεί προσεκτικά σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας, οι επιβάτες και οι αποσκευές τους θα ελεγχθούν και στη συνέχεια θα τους δοθεί άλλη πτήση.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως