Κλιματιστικό

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 21/6 - Οι δικαιούχοι- τα ποσά

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών έδωσαν το πρωί της Δευτέρας 20/6 ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Την Τρίτη 21/6 ανοίγει η σχετική πλατφόρμα, για τα ΑΦΜ που τελειώνουν σε 1 και 2 και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δικαιούχοι. Η πλατφόρμα θα κλείσει στις 5 Ιουλίου. Ο κ. Σκρέκας είπε ότι η «επιδότηση θα ξεκινάει από 30% και θα φτάνει το 50% του κόστους συσκευών ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού»

Τα ποσά θα ξεκινούν από 135 ευρώ και θα φθάνουν έως τα 710 ευρώ, ενώ όσοι δεν επιλεγούν επειδή δεν πληρούν τα κριτήρια θα παραμείνουν επιλαχόντες. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν με σύστημα μοριοδότησης με τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις οικογένειες ΑμεΑ να έχουν αυξημένη μοριοδότηση.Οι ωφελούμενοι δεν θα λάβουν χρήματα στα χέρια τους, αλλά ψηφιακό κουπόνι, το οποίο θα μπορούν να εξαργυρώσουν. 

Χωρίς δικαιολογητικά

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε στη συνέχεια ότι η υποβολή των αιτήσεων για την αντικατάσταση ηλεκτρικής συσκευής θα είναι πολύ εύκολη και θα ολοκληρώνεται γρήγορα. «Χρειάζεται μόνο κωδικούς Taxisnet και αριθμό παροχής κατοικίας. Τα δικαιολογητικά θα αντλούνται αυτόματα» εξήγησε.

«Δικαιούχοι θα είναι όλα τα νοικοκυριά, ανεξάρτητα από εισόδημα, ενώ θα γίνονται δεκτές κύριες και μη κύριες κατοικίες. Όσοι δεν επιλεγούν στους αρχικούς δικαιούχους λόγω χαμηλής μοριοδότησης θα παραμείνουν επιλαχόντες για την περίπτωση αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος» είπε ο υπουργός.

Όπως τόνισε η Αλεξάνδρα Σδούκου, η αντικατάσταση αφορά έως δύο κλιματιστικά, και ένα ψυγείο ή καταψύκτη, ενώ ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει μία μόνο αίτηση.

Διαβάστε επίσης

Power pass: Για ποια ΑΦΜ είναι ανοιχτή η πλατφόρμα από σήμερα 20/6

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως