Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Πληροφορικής

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Πληροφορικής για Ανέργους & Φοιτητές Θεσσαλονίκης

Επανέναρξη του Επιδοτούμενου Προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων πληροφορικής με σκοπό την απόκτηση της αναγνωρισμένης πιστοποίησης βασικών γνώσεων χειρισμού Η/Υ, από εξεταστικό φορέα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Υπ. Παιδείας) για όλες τις προκηρύξεις εργασίας, μεταπτυχιακά, διορισμούς – προσλήψεις, ΑΣΕΠ. – Θέσεις Περιορισμένες.

Δυνατότητα για την απόκτηση της αναγνωρισμένης πιστοποίησης πληροφορικής με παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων έως και τρεις μήνες έχουν όλοι οι Άνεργοι (ΟΑΕΔ) και οι φοιτητές (ΠΑΜΑΚ, ΑΠΘ, ΔΙΠΑΕ) Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τις νέες ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας, μπορείτε να δηλώσετε ημερομηνίες έναρξης στην φόρμα που βρίσκεται παρακάτω στη σελίδα.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δικαιούχοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής είναι οι Άνεργοι (ΟΑΕΔ) και όλοι οι προπτυχιακοί / μεταπτυχιακοί Φοιτητές  ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΑΤΕΙΘ.

Το πιστοποιητικό είναι αποδεκτό από τον ΑΣΕΠ, είναι κατάλληλο για εισαγωγή σε μεταπτυχιακά, προκηρύξεις εργασίας και μετατάξεις σε Ελλάδα & εξωτερικό. Έχει δια βίου ισχύ.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • Παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων έως 3 μήνες και για τις 6 εξεταζόμενες ενότητες πληροφορικής
  • Συμμετοχή σε εξετάσεις για την απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού κατάλληλο για ΑΣΕΠ, ιδιωτικό τομέα, μεταπτυχιακά, προκηρύξεις σε Ελλάδα & εξωτερικό.
  • Το πιστοποιητικό δεν χρειάζεται ανανέωση, ισχύει δια βίου
  • Δικαίωμα δωρεάν επανεξετάσεων σε περίπτωση αποτυχίας
  • Δυνατότητα παγώματος του προγράμματος για την περίοδο της εξεταστικής.
  • Οι συμμετέχοντες του προγράμματος επιλέγουν το ωράριο και τις ημέρες παρακολούθησης των μαθημάτων.

Διάρκεια: Ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων από 2 εβδομάδες έως και 3 μήνες


ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Υπηρεσίες Διαδικτύου (ηλεκτρονική αλληλογραφία / αναζήτηση / πρωτόκολλα και υπηρεσίες ιστού)

Επεξεργασία Κειμένου (Δημιουργία, επεξεργασία, μορφοποίηση, σελιδοποίηση εργασιών / πτυχιακών / διπλωματικών / βιογραφικού)

Υπολογιστικά Φύλλα (Συγκέντρωση, παρουσίαση και ανάλυση δεδομένων, συναρτήσεις, γραφήματα)

Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων (Διαχείριση ΛΣ)

Παρουσιάσεις (Δημιουργία, επεξεργασία, παρουσιάσεις)

Βάσεις Δεδομένων (Συγκέντρωση, ανάλυση, παρουσίαση και εξαγωγή δεδομένων με ερωτήματα και φόρμες)

ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο φορέας εκπαίδευσης που θα υλοποιηθούν τα μαθήματα είναι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Υδρόγειος το οποίο βρίσκεται Παπαναστασίου 150 (Γήπεδο Άρη, Θεσσαλονίκη).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχή καθοδήγηση από εκπαιδευτές, σε ευέλικτα ωράρια από Δευτέρα – Παρασκευή (πρωί έως βράδυ 09:00-21:00) που καθορίζονται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Τις εξετάσεις για την πιστοποίηση αναλαμβάνει ο φορέας GLobalCert εγκεκριμένος από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) με εξεταστικό σύστημα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιώς. Τα παράβολα συμμετοχής στις επίσημες εξετάσεις επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες του προγράμματος και είναι 30€/ενότητα εξέτασης και έκδοσης πιστοποιητικού, 70€ κάρτα δεξιοτήτων. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η συμμετοχή στις επίσημες εξετάσεις για τουλάχιστον τρεις ενότητες είναι υποχρεωτική.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως