Δημαρχείο Νεάπολης Συκεών

Eπίσκεψη Ανδρουλάκη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών 1/6

Στα δημοτικά ιατρεία και το πρωτοποριακό δημοτικό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα ξεναγήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Σίμος Δανιηλίδης

Ο δήμαρχος θα αναπτύξει στον Νίκο Ανδρουλάκη την πρότασή του για επέκταση του προγράμματος κοινωνικής κατοικίας με αφορμή την εγκατάσταση σε διαμέρισμα της πρώτης οικογένειας στο δήμο μέσω του προγράμματος «Κάλυψη».

Από την αίθουσα συσκέψεων του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί η επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο δήμο η οποία θα είναι επικεντρωμένη στην κοινωνική πολιτική.

Τα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο νέο κτίριο επί της οδού Επταπυργίου όπου στεγάζεται και το Β’ ΚΑΠΗ Συκεών θα είναι ο δεύτερος και σημαντικότερος σταθμός της περιοδείας Ανδρουλάκη στο δήμο Νεάπολης-Συκεών εξαιτίας του έντονα κοινωνικού προσήμου που έχει η παρουσία του στην περιοχή.

Τον πρόεδρο του Κινήματος θα ξεναγήσει στο κτίριο στις 11.45 ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και θα του αναλύσει το πάγιο αίτημα του για τη μεταφορά της αρμοδιότητας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους ΟΤΑ με την παράλληλη διάθεση των απαραίτητων πόρων.

Μάλιστα ο κ. Δανιηλίδης πρόκειται να παρουσιάσει τον απολογισμό των δημοτικών ιατρείων την περασμένη τριετία αποδεικνύοντας ότι με βάση τα στοιχεία εν μέσω κορονοϊού ο χαρακτηρισμός που απέσπασε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ως ο δήμος της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης έχει στέρεες ρίζες.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών για την κοινωνική κατοικία. Ήδη όπως έχει γίνει γνωστό ο δήμος Νεάπολης-Συκεών είναι από τους ελάχιστους δήμους πανελλαδικά που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Κάλυψη» για τη στέγαση νέων ηλικίας 25 έως 39 ετών. Μάλιστα η πρώτη ωφελούμενη οικογένεια εγκαταστάθηκε ήδη στο διαμέρισμα της στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η θεματολογία της συζήτησης του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των στενών συνεργατών του με το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα αγγίξει και πολλά άλλα θέματα γενικότερης πολιτικής και ευρέος ενδιαφέροντος όπως η μεταφορά της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη προκειμένου να δημιουργηθεί στο κέντρο ένα μητροπολιτικό πάρκο και στη Σίνδο ένα εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο που θα τονώσει την περιοχή, οι προτάσεις του κ. Δανιηλίδη για το «Πράσινο Έμβολο» και το «Πράσινο Πέταλο» την υπογειοποίηση των γραμμών του ΟΣΕ και την ενοποίηση του περιαστικού δάσους έτσι ώστε να αγκαλιάζει τη Θεσσαλονίκη από τα ανατολικά ως τα δυτικά, οι ενεργειακές κοινότητες όπως αυτή που δημιούργησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με το δήμο Σιθωνίας, η επέκταση του προγράμματος της ΔΥΠΕ «Πλησίον της σύνταξης 55-67», η ανάδειξη της αναγκαιότητας άμεσης επέκτασης του μετρό στα δυτικά, η προώθηση λύσεων για την επίτευξη της προσβασιμότητας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί με δωρεά του ιδρύματος Στ. Νιάρχος.

Info:

11.00 π.μ Αίθουσα συσκέψεων στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελευθερίου Βενιζέλου 125)

11.45 π.μ Δημοτικά Ιατρεία και Β’ ΚΑΠΗ Επταπυργίου (Επταπυργίου 72α)


31 Μαΐου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως