Επίσκεψη Τζιτζικώστα στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι

Οι ανάγκες του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και η καθημερινότητα των παιδιών που μένουν σε αυτό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα (04/01) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τη διοίκηση, τις οικογένειες, τους παιδαγωγούς και το προσωπικό της δομής.

Κατά την επίσκεψή του στο Παιδικό Χωριό, ο κ. Τζιτζικώστας μοίρασε δώρα στα παιδιά ενώ σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τη δομή ως μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές της Κεντρικής Μακεδονίας, με περισσότερα από 20 χρόνια προσφοράς στο παιδί και ανεκτίμητο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. Διαβεβαίωσε, άλλωστε, ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να στηρίζει το Παιδικό Χωριό SOS στην πράξη, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Το Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι είναι το δεύτερο (από τα τέσσερα) που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα. Λειτουργεί από το 1997 και εκτός από τα σπίτια, στα οποία μένουν οι οικογένειες, λειτουργούν εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και το κεντρικό κτίριο, όπου στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη και μελετητήριο. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, γήπεδα, δυο παιδικές χαρές και το ανοιχτό θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως