Επιστημονική ημερίδα, Smart Eye: Η χρήση νέων τεχνολογιών στην διάχυση της αρχαιολογικής πληροφορίας

To PersLab – Εργαστήριο Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και την InfoΔημ – Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, διοργανώνουν Ημερίδα, με τίτλο: «Smart Eye – Η χρήση νέων τεχνολογιών στη διάχυση της αρχαιολογικής πληροφορίας», την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 και ώρες 9:00 με 18:30, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Ανάπτυξη Πρότυπου Συστήματος Έξυπνης Οπτικοποίησης μη Ορατών Αρχαιοτήτων (Smart Eye)». Το θέμα της Ημερίδας αφορά στη χρήση νέων και καινοτόμων τεχνολογιών στην τεκμηρίωση και διάχυση της αρχαιολογικής πληροφορίας για επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν εφαρμογές, ερευνητικά προγράμματα και δράσεις που σχετίζονται με την ψηφιακή τεκμηρίωση, και κυρίως με την τρισδιάστατη αποτύπωση, αρχαιολογικών χώρων και κινητών ευρημάτων, την ψηφιακή ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων σε μουσεία, σε ψηφιακές εκθέσεις, και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και τη συμβολή των νέων τεχνολογιών στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Εδώ μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας

Στην Ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου. Στην Ημερίδα θα συμμετάσχουν 40 ερευνητές από πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα, μουσεία και εφορείες αρχαιοτήτων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα παρουσιάσουν σε 14 ανακοινώσεις το ερευνητικό τους έργο, στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ανοικτή Καινοτομία στον Πολιτισμό» που απηύθυνε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, καθώς και στο πλαίσιο άλλων έργων και δράσεων διάδοσης και διάχυσης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Info

Smart Eye: Η χρήση νέων τεχνολογιών στην διάχυση της αρχαιολογικής πληροφορίας
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022, ώρα 09:00-18:15
Διά ζώσης: στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕ.Δ.Ε.Α. (Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων) του ΑΠΘ
Εξ Αποστάσεως: μέσω της πλατφόρμας zoom, στη διεύθυνση https://authgr.zoom.us/meeting/register/tJcrc-6gqj8uHNQQu-yhksLld7Ek7oNQQe2i.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά, μέσω zoom, από τον σύνδεσμο: https://www.auth.gr/video/video-smart-eye-i-chrisi-neon-technologion-sti-diachy/

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Περισσότερες πληροφορίες: https://smarteye.gr/index.php/el/

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως