Επιστολή του Δημάρχου Καλαμαριάς για το πάρκο Ούλωφ Πάλμε

Επιστολή του Δημάρχου Καλαμαριάς για το πάρκο Ούλωφ Πάλμε

Επιστολή του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, για την ολοκλήρωση του πάρκου Ούλωφ Πάλμε στη Νέα Κρήνη Καλαμαριάς.

«ΜΕ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ»

Στην Καλαμαριά ο μόνος πόλεμος που λαμβάνει χώρα είναι αυτός με τα προβλήματα που ταλαιπωρούν και δυσχεραίνουν τη ζωή του δημότη.

Τηρώντας τη στάση που έχω επιλέξει, δεν θα απαντήσω σε αυτούς που έσπευσαν να μας κατηγορήσουν με μισές αλήθειες, υπό το άγχος, του ποιος θα «ηγηθεί» μιας  αντιπολίτευσης. Το ίδιο άλλωστε έχουμε πράξει πολλές φορές μέχρι τώρα και ως παράταξη «Γενιά Δημιουργίας» προσηλωμένοι στο έργο μας και όχι στηρίζοντας την ύπαρξη μας σε επικοινωνιακές κραυγές.

Με αυτά τα δεδομένα και μόνο για την ενημέρωση των συνδημοτών μας, θα σας παραθέσω γεγονότα, όχι αποσπασματικά, αλλά στο σύνολό τους, γιατί πολλές φορές η μισή αλήθεια ισοδυναμεί και αυτή με ψέμα.

Στις 30-10-2017 εκδόθηκε η απόφαση έγκρισης της μελέτης ανάπλασης του Ούλωφ Πάλμε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά την παρουσίαση της μελέτης, εκφράστηκαν σοβαρές πρακτικές αντιρρήσεις από συλλόγους και κατοίκους της περιοχής, αλλά και από δημοτικούς συμβούλους διάφορων παρατάξεων. Ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης τότε, με γνώμονα ένα σοβαρό πρόβλημα της περιοχής που ήταν οι έκνομες δραστηριότητες που παρατηρούνταν στο πάρκο, πρότεινα μικρές τροποποιήσεις στη μελέτη, ώστε αυτό να είναι καλύτερα φωτισμένο, άρα και ασφαλές. Επίσης, επισήμανα ότι λόγω των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής (που είναι δίπλα στη θάλασσα) θα είναι πολύ απαιτητική η συντήρηση της τόσο εκτεταμένης φύτευσης, γεγονός που όντως μας απασχολεί ήδη σήμερα. Η αντίδραση της τότε διοίκησης ήταν η απαξίωση των προτάσεων μας και γι? αυτό, προχωρήσαμε στην καταψήφιση της συγκεκριμένης μελέτης και όχι αυτού καθ? αυτού του έργου, του οποίου την υποβολή πρότασης για ένταξή του στο πρόγραμμα σαφώς και υπερψηφίσαμε στην 25/15.11.2017 συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ:  72ΛΒΩΕΡ-19Σ)

Ακολούθως  υπογράφηκε η σύμβαση του έργου, ύψους 265.368 ? στις 06-02-2019 με την ανάδοχο εταιρία Valcon. Στο επόμενο διάστημα μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019 παρατηρήθηκαν σοβαρές καθυστερήσεις (πχ. 111 ημέρες στις εργασίες προετοιμασίας χώρου πρασίνου για συνολικό διάστημα 8 μηνών), ενώ μόλις αναλάβαμε τη διοίκηση ενημερωθήκαμε ότι στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου λόγω των ανωτέρω είχε τεθεί και το θέμα της έκπτωσης δηλαδή διακοπής του έργου. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες που είχαν γίνει μέχρι τότε (17.09.2019) ήταν ύψους  37.188?, δηλαδή είχε συντελεστεί λιγότερο από 15% του έργου.

Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και τη σπουδαιότητα του έργου μερίμνησα κ εγώ προσωπικά, ως Δήμαρχος και μηχανικός, αλλά και η αρμόδια αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου, και παρ όλες τις δυσκολίες λόγω καιρικών συνθηκών (βροχοπτώσεις Φεβρουαρίου-Μαρτίου), αλλά και αυτών της εμφάνισης του COVID-19, οι εργασίες εντάθηκαν και καταφέραμε σήμερα, μέσα σε 7μήνες να περατωθεί το 85% των εργασιών και να συζητάμε για ένα πάρκο-στολίδι στην περιοχή της Νέας Κρήνης, το οποίο παραδόθηκε στους κατοίκους της Καλαμαριάς.

Έχουμε τη γνώση και την αντίληψη ότι κάθε έργο και κάθε επιτυχία είναι αποτέλεσμα συνεργασιών, αλλά και πολλές φορές αποτέλεσμα των από κοινού δράσεων. Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν για την δημιουργία αυτού του ελεύθερου χώρου, που έλειπε από την περιοχή. Πρωτίστως, τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, για τη χρηματοδότηση, αλλά και την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου για όλες τις διαδικασίες ένταξης του έργου στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και την διαγωνιστική διαδικασία. Σημαντικός και κυρίαρχος, ο ρόλος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου μας που με τα ικανότατα στελέχη τους φέρνουν εις πέρας ποιοτικά έργα με καθημερινή επίβλεψη..

Δεν είναι ώρα για κορώνες, ούτε για άσκοπους μικροπαραταξιακούς τακτικισμούς, αλλά ώρα ευθύνης για όλους μας.  Η διοίκηση του Δήμου εργάζεται με επιμονή και με καλή διάθεση συνεργασίας με όποιον έχει τις ίδιες προτεραιότητες: τη βελτίωση της ζωής του δημότη και την ανάπτυξη του τόπου μας γιατί αυτά αποτελούν  εφαλτήριο και στόχευσή της.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως