{ Θέατρo }

Επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της παράστασης «Όμορφη πόλη»

με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Κατηγορίες: Θέατρο

Επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της παράστασης «Όμορφη πόλη»O σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης και οι συντελεστές της παράστασης, βαθιά συγκινημένοι, ευχαριστούν τον κορυφαίο δημιουργό για τη συγχαρητήρια επιστολή που τους απηύθυνε, αλλά και το κοινό που αγκάλιασε με τόση θέρμη την «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ».

Λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων και κατ? απαίτηση του κοινού,  ανακοινώνεται ότι προστέθηκε μια ακόμη παράσταση (απογευματινή) την Tετάρτη 29 Ιανουαρίου (ώρα 17:00) για την «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ» του Μίκη Θεοδωράκη σε απόδοση – σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, που παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη.

Επίσης και στη Θεσσαλονίκη, προστέθηκε έξτρα παράσταση τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 18.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

O σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης και οι συντελεστές της παράστασης, βαθιά συγκινημένοι, ευχαριστούν τον κορυφαίο δημιουργό για τη συγχαρητήρια επιστολή που τους απηύθυνε, αλλά και το κοινό που αγκάλιασε με τόση θέρμη την «ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ».

Με τιμή παραθέτουμε την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προς τον σκηνοθέτη και τους συντελεστές της παράστασης:

«Αγαπητέ μου Γιώργο,

Έφυγα μετά την παράσταση ευτυχής και προβληματισμένος. Όχι για σένα και τους εξαίσιους συνεργάτες σου αλλά για μένα και για το έργο μου.
Η σκηνοθεσία και η ερμηνεία με επηρέασαν βαθιά. Τελικά αυτό που είδα και που άκουσα ήταν ένα Όνειρο! Και νομίζω ότι έτσι το εισπράττει και το κοινό.
Τα στοιχεία, τα υλικά υπήρχαν.
Τι έλειπε; Έπρεπε να έρθει ένας άνθρωπος όπως εσύ, με δύο βασικές ιδιότητες πέραν της αξίας του: την Αγάπη και την Πίστη.
Έτσι κατόρθωσες να αναδείξεις την πνευματικότητα και τους κρυμμένους συμβολισμούς του έργου μου πλάθοντας τελικά ένα νέο πρόσωπο που να πατάει γερά στη σύγχρονη πραγματικότητα και ταυτόχρονα να στοχεύει στο Μέλλον. Στο Αύριο της Ελλάδας και του Κόσμου.
Κι αυτό είναι μια νίκη για μένα, γιατί οι δοκιμασίες που επέλεξα να ζήσω με βοήθησαν να γεννήσω ιδέες και έργα σαν κι αυτό της Όμορφης Πόλης.
Η παρουσία σου στη ζωή μου δεν είναι τυχαία. Ήρθες στις πιο κρίσιμες στιγμές ενός ανθρώπου για τον οποίο η δικαίωση αποτελεί την τελευταία αλλά και μέγιστη επιθυμία.
Σε ευχαριστώ θερμά και σε παρακαλώ να διαβιβάσεις τις θερμές μου ευχαριστίες και σ? όλους τους συντελεστές της παράστασης.»

Αθήνα, 21.1.2020

Μίκης Θεοδωράκης


«ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ»
Του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Απόδοση – Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Με τη Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»

Τραγουδούν:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ
ΣΑΛΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ  

Παίζουν:
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗΣ
ΠΕΓΚΥ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΚΟΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ,  ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΡΗΣ,  
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΑΦΤΗΣ, ΑΚΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
 
και η ΛΗΔΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες (αλφαβητικά):
ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ (30/1), ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ (29, 30/1)

Συμμετέχει 10μελής θίασος 

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Κτήριο Μ1, Αίθουσα Φίλων Μουσικής  Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου - 20:00
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου - 21:00
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου - 18:00 & 21:00 [2 Παραστάσεις] 
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου - 18:00 & 21:00 [2 Παραστάσεις]
ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.00 ΜΜ

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ