Παιδί σχολείο

Επιστροφή στα θρανία με νέο σαρωτικό κύμα ιώσεων

Το πρώτο κουδούνι για το 2023 χτύπησε και οι γονείς έστειλαν τα παιδιά τους στα σχολεία, υπό τον φόβο των λοιμώξεων και του κορωνοϊού μετά την περίοδο των γιορτών.
«Ανησυχία υπάρχει γιατί περάσαμε και στις γιορτές πολλές ιώσεις».

Οι περισσότεροι εφοδίασαν με μάσκες και αντισηπτικά τα παιδιά τους για να οχυρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και να προστατευτούν από τη μεγάλη έξαρση ιώσεων.

«Τους είπαμε να είναι έξτρα προσεκτικοί καθώς βλέπουμε μία έξαρση και της γρίπης και του Covid. Δώσαμε αντισηπτικά από το σπίτι».

Το debate των γονιών, να πάνε τα παιδιά τους με μάσκες ή να τα κρατήσουν σπίτι για ασφάλεια;

«Εγώ τα παιδιά μου σήμερα τα έστειλα με μάσκα και τους είπα δε θα βγάλετε τη μάσκα για κανέναν λόγο. Όταν το παιδί είναι άρρωστο, σαφώς και δε θα το στείλω στο σχολείο».

Από την άλλη μεριά υπάρχουν πιο επιφυλακτικοί γονείς.

«Εγώ πάλι θα ήθελα να κλείσουν τα σχολεία γιατί δεν εμπιστεύομαι τους υπόλοιπους γονείς και φοβάμαι πολύ για την υγεία των παιδιών μου».

Στην περίπτωση του κυρίου Γιάννη, που έχει δύο παιδιά δημοτικού, κράτησε σπίτι τον 6χρονο γιο του προκειμένου να αναρρώσει πλήρως από ίωση που τον ταλαιπώρησε στις γιορτές και να μην κολλήσει τους συμμαθητές του.

«Και τα δύο με 39 πυρετό τις πρώτες δύο μέρες ήταν στο φουλ».

Σε περίπτωση που κολλήσει κάποιο παιδάκι, η αγωνία των γονιών μεγαλώνει στην σκέψη ότι θα είναι σε έλλειψη το απαραίτητο φάρμακο.

«Θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και θα κάνουμε τα ματζούνια της γιαγιάς; Θα βράζουμε σε κατσαρόλα και θα κάνουμε διάφορα σκευάσματα μόνες μας για να πέσει ο πυρετός ενός παιδιού;».

Την ίδια ώρα, οι κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που απευθύνονται σε παιδιά στην περιφέρεια είναι γεμάτες, με τις διακομιδές παιδιών στην Αθήνα που νοσούν να είναι καθημερινές.


Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023