Κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021. (ΓΕΝΑΝΤΑ/ΝΤΕΛΑΪ)

Επιτροπή - Κορωνοϊός: Eπιστροφή από τα νησιά με αρνητικό rapid test

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της επιτροπής υγείας. Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή από τα νησιά, κατοίκων, τουριστών, εργαζομένων, να γίνεται κατόπιν αρνητικού rapid test.

Η επιτροπή εισηγείται επίσης για τα γήπεδα πληρότητα 80% και μόνο με εμβολιασμένους.

Οι ειδικοί ζητούν επίσης να γίνεται εβδομαδιαίως ένα rapid test -εκτός των τυχόν self test- στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους των ακτοπλοϊκών, αεροπορικών και χερσαίων δημόσιων μεταφορών.

Οι αποφάσεις ειδικών και κυβέρνησης θα ανακοινωθούν στη ζωντανή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σήμερα Πέμπτη 8/7 το απόγευμα

Σε ο,τι αφορά το θέμα της μάσκας, η Επιτροπή συζήτησε τα προβλήματα που διαπιστώνονται, είτε λόγω λανθασμένων μηνυμάτων, είτε λόγω της κόπωσης από την τήρηση των μέτρων.

Σε αυτή τη φάση αποφάσισαν να μην επανέλθουν, αλλά να αποσαφηνίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, καθώς και στους ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Στο θέμα της μάσκας αναφέρθηκε το πρωί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος έκανε λόγο για μια «παρεξήγηση» σχετικά με τη χρήση της.

Όπως είπε o κ. Σκέτρτσος μιλώντας στο Mega «υπήρχε ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής για αφαίρεση της μάσκας από τους δημόσιους χώρους που δεν υπάρχει συνάθροιση. Αυτό και εξακολουθεί να ισχύει. Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση (π.χ. συναυλίες) παραμένει υποχρεωτική όπως και σε όλους τους κλειστούς χώρους και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει στους εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Με πληροφορίες: protothema

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως